Kutyák

8 éves yorki kiskutyánk (5kg) bűzmirigy problémájával fordulok Önhöz!

kategória Kutyák
Kérdező nikoletta0914

Kérdés

Üdvözlöm! Szeretnék segítséget kérni. Van egy 8 éves yorki kiskutyánk (5kg) bűzmirigy problémával fordulok Önhöz! A 8ev alatt 1x gyulladt be picit, és magától meg is oldódott, illetve kb. 2hónappal ezelőtt talyog, fájdalmas dudor lett. A doktornő kitisztitotta, kinyomta, fertőtlenítette, és 2hét antibiotikum és gyulladás csökkentő kezelés mellett megoldodott a probléma. Sajnos nagyon megviselte a kiskutyat, és minket is. Humanusabb gyógymódot keresünk. 1-2 napja picit duzzadt ismét a popsija körül, félek hogy újra nagyon beduzzad. Silicea 9ch t ma vettem. Az adagolást illetően kérnék segítséget, illetve a vizben feloldása a megfelelő, vagy esetleg szájon át adni egyből?

Válasz

Kedves Gazdi!

A bűzmirigy gyulladás hátterében legtöbbször az áll, hogy a mirigy váladéka nem tud rendszeresen, kellőképpen kiürülni. Ennek több oka is lehet:

1. Anatómiailag szűk a mirigy kivezető nyílása. Ez - úgy gondolom - ebben az esetben kizárható, hisz' eddig csak kétszer fordult elő vele probléma.

2. Túl lágy az állat bélsara (esetleg gyakran hasmenéses), és így az távozása közben nem tud megfelelő masszáló hatást gyakorolni a mirigyre, hogy annak tartalma is kiürüljön a bélsárral együtt. Erről nem írt, így ezt nem tudom megítélni, hogy okozhatja-e a problémát.

3. Oka lehet még a bűzmirigy nem megfelelő ürülésének a rendszeres szociális hatások hiánya, azaz, ha napi rendszerességgel nem találkozik a kutyus a fajtársaival, aminek következtében a mirigy egyfajta "bénult" állapotba kerülhet. Erről sincs információm ... A terápiához szükséges homeopátiás szer(ek) kiválasztása is a fenti ok(ok) megtalálásától függ elsősorban, ill. lényeges szempont még, hogy a bűzmirigy manuális kiürítésekor milyen jellegű (szín, szag, állag) váladék ürül. Ezek fényében talán már érthető, hogy az Ön által választott Silicea CH9 lehet, hogy jó, de lehet, hogy kedvencének teljesen más szerre lenne szüksége. Javaslom, hogy keressen fel egy homeopata állatorvost, aki a szakma szabályai szerint ki tudja választani a legmegfelelőbb homeopátiás szer(eke)t a kutyus részére.

Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 20 928 4425. U.i.: A homeopátiás golyócskákat kis vízben feloldva kell az állat szájába juttatni. Beadás előtt és után legalább 20-20 percig ne egyen, ne igyon a kutya. Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének! Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea, homeopata állatorvos info@kimintvet.hu www.kimintvet.hu

Bűzmirigy - mit kell tudni róla?

A végbélmirigy megbetegedései

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »