Kutyák

Gógyítható kutyánk csípőízületi diszpláziája?

kategória Kutyák
Jelleg Öregedés
Kérdező ogre

Kérdés

Jó napot!

Köszönöm válaszát a kutyám jó féle tápot kap sőt azóta hogy az ön válaszát vártam elvittük orvoshoz. Csípőizületi diszplázia szűrést csináltatott így most várjuk az eredményt. Azt mondta és én is utána olvastam, hogy ennek a betegségnek több fokozata van stb.... Kérdésem ha a súlyos fokozatba sorolják akkor az orvosi gyogyszeri kezelések során fel gyógyulhat vagy csak tüneti kezelés lesz az eredmény vagy teljesen kigyógyítható belőle?

Válaszát várom

Válasz

Kedves Gazdi!

Ez minden esetben a diszplázia mértékétől függ. A kialakult probléma kezelhető lehet esetleg gyógyszerek, fájdalomcsillapítók adásával.

Enyhébb esetekben jó eredmények érhetők el úsztatás, valamint a fizioterápia segítségével, melynek során terhelés nélkül javíthatjuk az ízület mozgását és erősíthetjük az izomzatot. Sokszor azonban nem kerülhetjük el a fájdalomcsillapító gyógyszerek és porcregeneráló készítmények alkalmazását.
Némely súlyos, idült esetben a műtét az egyetlen eljárás, amitől eredményt várhatunk. Többféle korrekciós műtéti megoldás létezik, (pl. csípőprotézis beültetése, combcsontfej eltávolítás), amiknek számos nemkívánatos következménye lehet (fertőződés, izomsorvadás, rendellenes járás, stb.)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »