Kutyák

Egy németjuhász szuka kutyám van! Az elmúlt napokban olyan mintha depressziós lenne...

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező jazmin92

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

Egy németjuhász szuka kutyám van! Az elmúlt napokban olyan mintha depressziós lenne, sajnos valamelyik nap beakadt a fojtó lánca és nyüszített mire észre vettük fuldokolt szerencsére kiszabadítottuk időben. A kutyus nagy szeretetben van, nagyon sokat játszunk és foglalkozunk vele rendszeresen van előtte étel is az étvágya nem változott. Viszont sokat van bent a házban, és ha vihar volt többször is bent volt éjszaka is, de nem tudjuk hogy esetleg az időjárás, vagy bolha nyakörve is van esetleg az okozná-e de 2 napja csak alszik reggel, este, játszani sincs kedve, ha kimegy akkor is csak el végzi a dolgát és az ajtó előtt nyüszít hogy jönne befelé. Mitől lehet ez és mit tehetnénk? Előre is köszönöm!

Válasz

Kedves GAzdi!

Otthon miért van rajta a fojtólánc? és miért nincs beállítva? Ha már ragaszkodnak ehhez a nyakörvhöz, akkor legalább válasszák a félfojtó változatot,  ennél a nyakörv ugyan szűkül ahogy feszül a póráz, de csak egy bizonyos mértékig, így beállítható, hogy épphogy körbefogja a kutya nyakát.

Ha a kutya kedvetlen, akkor javasolt egy állatorvosi kivizsgálás, látatlanban ugyanis ilyen jellegű problémára sajnos semmit nem lehet mondani.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »