Kutyák

Kutyámnak csak az egyik heréje száll le. Mennyibe kerül a hereműtét?

kategória Kutyák
Jelleg Nemi szervek
Kérdező Neliusz

Kérdés

Kedves Dr.Úr!

Van egy keverék (az anyja fajtatiszta) Amerikai Stafford kan kiskutya, most június 9-én volt 5 hónapos. Eddig megvan minden oltása, egészséges is csak sajnos csak egy heréje szált le. Várható az, hogy vajon leszáll magától a másik is?,. A kutyus menyi idős koráig lehet ezzel várni? beszéltem az állatorvossal róla, akihez eddig hordtuk de Ő azt mondta nem szívesen vállal rejtett hereműtétet.? Ez annyira veszélyes? Tanácsot szeretnék, hogy nincs véletlen valami népi gyógymód hogy leszálljon a másik is? Hormon injekciókról hallottam, de Én azt nem tudom megfizetni.

Ha műteni kell az mennyi Ft-ba kerül? Tudom hogy ezt a helyzet adja menyire megy simán a dolog de mégis kb.? Annak örülnék a legjobban ha valahogy le lehetne masszírozni? :-) Vagy ez hülyeség? Csak hogy a műtétet elkerüljük, elsősorban a kutyus miatt másodsorba pedig a pénztárcám miatt.Válaszát előre is köszönöm. Kornél

Válasz

Ha a kiskutya mindkét heréje nem szállt le 5 hónapos koráig, akkor reálisan csak nagyon minimális az esély arra, hogy ez bekövetkezzen. Ebben az életkorban már a hormonkezeléstől sem igen várható eredmény. A le nem szállt here azonban bárhol lehet (még a hasüregben, vagy félúton valahol a lágyékcsatornában), és legelőször is azt kellene tudni, hol van, hol kell keresni. Ezért nem kedvelt műtét ez, mert ha nem lehet megállapítani, a fél hasüreget át kell kutatni utána. De nem is biztos, hogy szükség van a műtétre. Ha mégis, akkor azt majd akkor is lehet műtéttel orvosolni, amikor esetleg problémát okoz. Nem kell tehát kapkodni! Népi gyógymód erre nincs, a lemasszírozás pedig valóban megmosogni való ötlet. Nagy esély van arra, hogy ebből a helyzetből soha semmi hátránya nem származik majd a kutyájuknak. Egy dolog van csak, ami nem ajánlott, ez pedig a fedezése (pároztatása), mert ezt a hibás tulajdonságot örökíteni fogja az utódaira, amit nem feltétlenül kellene "elkövetni".

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »