Kutyák

Kutyánk éjszaka bepisil... Hogyan szoktassuk le róla?

kategória Kutyák
Jelleg Nemi szervek
Kérdező fruzsina0325

Kérdés

Azt szeretném megkérdezni, hogy a 3 éves fiú törpeuszkárom szobatisztának tűnik.. Nappal.. De éjjel körbe jelöl mindent, reggelre vagy 5 pisifolttal lehet találkozni. Van ennek valamilyen oka? Vagy nem szobatiszta?

Köszönettel: Fruzsina

Válasz

Fontos lenne tudni, hogy mióta tart ez a probléma. Születésétől fogva, netán csak napok-hetek óta jelentkezik ez a dolog? A bepisilésnek sok oka lehet: gerincvelő működészavara, mechanikai elzáródásból származó vizeletürítési rendellenesség, veleszületett probléma, hormonális zavar. Mivel írta, hogy éjszakánként pisil be, megvizsgálhatnánk azt a tényt, hogy mikor történik az etetés, ahhoz képest mikor és hányszor viszik le a kutyust a kis- és nagydolgát elvégezni. Elképzelhető, hogy csupán ennek az apró problémának a rendezésével megszűnik az éjszakai bepisilés

DE A probléma, - részben, - dominancia, tehát jelölés is lehet, tehát mielőbbi ivartalanítást javaslok (a leveléből ez nem derült ki, de gondolom nincs ivartalanítva). A megszidás kevésbé hatékony. Inkább figyelni kellene és már a ráutaló magatartási jelekre, az ürítést közvetlenül megelőző testbeszédjelekre kellene reagálni. Lespriccolni, tapsolni, dobbantani, zörgő tárgyat mellé dobni. Küldjön egy e-mailt (info@4tappancs.hu) és elküldök egy részletes írásomat a szobatisztasággal kapcsolatban.

üdv Stefan Siman

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »