Kutyák

Van egy 11 éves kan kutyám, aki kb. négy-öt napja beteg. Enteritis?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező VarsanyiZsuzsa

Kérdés

Kedves Doktor Úr!

Van egy 11 éves kan kutyám, aki kb. négy-öt napja beteg. Állandóan vakarózik, éjszaka is, keresi a hideg felületeket (járólap, ablak alatti padlórész, stb.), oda fekszik. Nagyon nyugtalan, a padlót nyalogatja. A fejét leteszi a földre és azon csúszik. Hátrafelé, a bűzmirigye felé kapkod. Voltunk vele kétszer is orvosnál, először kinyomták a bűzmirigyét, majd másnap, mivel nem javult, többféle gyógyszert kapott, a diagnózis enteritis volt.

Sajnos semmiféle javulást nem tapasztalunk, sőt, egyre kellemetlenebb szagú szegény. Eddig az étvágyával nem volt baj, most diétáztatni kellene, de az adható ételeket nem szívesen eszi meg (keksz, babapiskóta, joghurt). Csontot nem kaphat. Biztos, hogy helyes volt a diagnózis? A hasa ritkán megy, az utóbbi napokban kétszer fordult elő.

Kérem, segítsen, hogy mit tegyek.

Köszönettel Varsányi Zsuzsanna

Válasz

Kedves Zsuzsa!

Lehet,hogy mindkét probléma fenn áll. Az enteritis és a bör megbetegedése. A tartós kínzó vakarózásnak több oka lehet,érdemes lenne börgyógyászati szakrendelést felkeresni, ahol börkaparék minta vétellel felállítható a diagnózis. Hasmenés kezelésére kövesse állatorvosa utasításait, csontot Ilyen korú kutyusnak már sose adjon.

Dr.Puskás Gábor

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »