Kutyák

Lehetséges, hogy 9 éves kutyámnak epilepsziás rohama volt?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező izabella89

Kérdés

Tisztelt dr.úr/nő.

Van egy 9 éves szuka német juhász kutyám. Ma délután rohama volt. Elterült a földön, rángatózott a lába, csorgott a nyála. Nem reagált a hangomra sem. Az egész 1vagy2 percig tartott. Aztán magához tért és mintha semmi nem történt volna, szaladt,játszott Még soha nem volt ilyenre példa. Nagyon megijedtem, felhívtam az állatorvost ő azt mondta várjuk meg, ismétlődik e a roham és jövő héten jelentkezzem újra. A kutya rendszeresen van oltva, féreghajtva és frontline élősködő elleni szerrel kezelve. Mi lehetett a roham oka? Lehetséges hogy epilepsziás lett ilyen idősen? A kora miatt két hónapja kap Pet Balance senior aktív vitamint, illetve zöldkagyló kivonatot. Mit tudok még tenni? Milyen eredményre számíthatok?

Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Kedves Gazdi,

sajnos előfordulhat, hogy epilepsziás roham volt. Jól mondja az orvosa, meg kell várni, hogy ismétlődik-e.  Ha ismétlődik, legalább egy vér laborvizsgálat javasolt, a kiváló okok keresésére.

Azt tanácsolom Önnek, hogy keresse fel a www.kutyaepilepszia.hu oldalon az Önhöz legközelebb eső Epilepszia Centrumhálózathoz tartozó állatorvost, aki a továbbiakban a segítségére lesz.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »