Kutyák

Epilepsziás a kutyám?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező kata823

Kérdés

Üdvözlöm!! Olyan kérdéssel fordulok önhöz,hogy lehet e a kutyámnak epilepsziás rohama,ha a következő tüneteket tapasztalom nála:Járása bizonytalan,a mellső végtagjaira támaszkodik,majd elfekszik,de közben folyamatosan változtatja a helyét,oldalára forog egyikre majd a másikra.Néha enyhe remegés érezhető,tudata éber,végtagmerevedése nincs.Szája nem habzik.Légzése nehézkes a roham ideje alatt.Naponta 2x jön nála ez a roham,eddig 15-30 percesek voltak,az elmúlt napban már 1 órán át.1x fordult elő hogy maga alá engedte a vizeletét. Bágyadt,elesett.Voltam vele orvosnál,aki azt mondta ez epilepszia.Sevenal Tbl.-t írt fel neki,napi 3x negyedet kell szednie. A gyógyszer szedése ellenére rosszul van a kutya.Ő egy francia bulldog,januárban tölti a 3 évet. Nagyon el vagyok keseredve,és tehetetlennek érzem magam,mert nem tudom mitévő legyek.Kérném tanácsát. Köszönettel egy aggódó gazdi.K.Katalin

Válasz

Kedves Gazdi!
Igen, előfordulhat, hogy epilepsziáról van szó.
A pontos diagnózis felállításához, valamint a gyógyszeres kezelés beállítása előtt szükség lenne egy részletes belgyógyászati, neurológiai kivizsgálásra valamint egy részletes kórelőzményfelvételre is.
Azt tanácsolom Önnek, hogy keresse fel a www.kutyaepilepszia.hu oldalon az Önhöz legközelebb eső Epilepszia Centrumhálózathoz tartozó állatorvost, aki a továbbiakban a segítségére lesz.
Amennyiben hozzánk fordulna a továbbiakban, akkor kérném előzetesen szíveskedjen időpontot kérni a vizsgálathoz.
Tisztelettel:

dr Molnár Eszter

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »