Kutyák

Kutya epilepsziás rohamok

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező Gubisi

Kérdés

Van egy nagytestű 60 kg körüli keverék kutyám, akinek 1 éve epilepsziás rohamai vannak. Havonta egyszer kapja el, de akkor nagy rohama van. Elveszti az eszméletét, rángatózik, bepisil. Általában hajnalban éri el, egymásután kétszer. Mostanában a rohamok után napokig zavart állapotban van.Sevenál tablettát szed napi 2x fél szemet. Szeretném megkérdezni, hogy ez elegendő-e, mit adhatok még neki? Roham után kell-e fájdalomcsillapítot adani, vagy mit kell tennem. A Kutya nagyon fél az erős hangoktól, égzengés, tüzijáték.Elég rossz étvágyu, a roham után viszont nagyon eszik. Köszönettel várom válaszukat.

Gubisi Istvánné

Válasz

Kedves Olvasónk!

Sajnos nem lehet látatlanban kezelést ajánlani. Javasolt egy részletes laborvizsgálat, neurológiai vizsgálat és EEG, mely választ adhat a kérdésekre., nincs-e valamilyen szervi probléma a görcsök hátterében. A szuka kutyánál ajánlott az ivartalanítás, mert a tüzelés alatt gyakrabban jelentkezhetnek rohamok.

A rohamokról vezessenek naplót: mikor jelentkeztek (dátum, napszak), meddig tartottak, milyen jellegűek voltak, volt-e valamilyen előzményük, ismert-e valamilyen kiváltó tünet, stb.

Őket ajánljuk, szakértők a témában: Epilepsziás Kutyákért Alapítvány
érdemes minél hamarabb elvinni a kutyust hozzájuk
http://www.haziallat.hu/szaknevsor/allatorvosok/epika/254/

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »