Kutyák

Kutya nappal szobatiszta, este viszont bepisil

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Klaudia93

Kérdés

Üdvözlöm!

Olyan gondom lenne, hogy a házban tartott kan kutyám az elmúlt két hétben folyton bevizel amit eddig nem csinált. Rendszeres ki is engedjük. Részben azt tudom hogy mitől van ez a rossz szokása! A kutyus 4 éves és 2 éve hogy már lent alszik az földszinten mert a párom nem tűrte meg hogy egy szobában aludjon velem a kutya mert már kicsi kora óta velem aludt. Sajnos ez miatt hogy leköltözött epilepsziás rohamok törtek elő amit azóta gyógyszerrel kezelünk. De úgy két hete kezdődött hogy a kanapét amit már rendszeresen és amit eddig nem pisislt le illetve az összes növényt amit csak tud. Napközben egyedül van akkor nem csinálja viszont éjszaka amikor itthon vagyunk akkor teszi. Mit lehetne tenni ez ellen? Hogyan szoktassam le ezekről?

Köszönettel Klaudia!

Válasz

Egy állatorvosi vizsgálattal leellenőriztetni: vese, húgyvezeték, cukorbetegség !?
Amennyiben minden O.K. - mert a szervi eredetű okok kizártak, akkor lehet a problémát viselkedéstechnikai szempontból kezelni.
- fontos lenne eldönteni, hogy un. ´jelölő vizelés´ vagy valóban a húgyhólyag ingere ?
- az esti/délutáni etetés időpontját előbbre vinni, vagy hogy este ne legyen a kutya szomjas (különösen száraz táp etetése esetén !)
- néhány napig kb 23 h is levinni, majd fokozatosan előbbre hozn az időpontot 21 h ig
- ugyan csak néhány napig kora reggel 5 h - 6 h is kivinni (ha nincs éjszakai bevizelés) majd ezt az időpontot is fokozatosan későbbre helyezni
- éjszaka nem hagyni kint ivóvizet

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »