Kutyák

Ivartalanított uszkár kutyáink naponta esznek virslit. Gond lehet ez?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező kutyulimadar

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/ Asszony!

Van két ivartalanított uszkárunk, az egyik 10 éves lesz a másik 6 éves lesz. A kérdésem az lenne, hogy naponta 2x kapnak keveset enni többek között egy fél pár virslit. Okoz-e nekik valamilyen problémát?

Tisztelettel Garainé

Válasz

Kedves Olvasónk!

A fél pár virsli még annyira nem baj, ha prémium minőségű tápot kapnak enni a kutyusok (erről azonban nem írt). Érdemes premium tápot venni nekik,  kérdezze meg állatorvosát, hogy melyiket ajánlja kutyusainak az állpotfelmérésük után.

A házi koszt etetés hozzáértést, szakértelmet (és persze sok munkát) igényel. Sajnos még kellő szakértelemmel sem mindig sikerül megfelelő minőségű, összetételű eleséget összeállítani, mert a felhasználásra kerülő alapanyagok beltartalmi értéke változó. Ilyenkor elkerülhetetlen a különböző kiegészítők (ásványi anyagok, vitaminok) megfelelő adagolása.

Mikor mennyit egyen az eb?
Akkor tekinthető megfelelőnek a kutya etetése, ha az eb bordái könnyedén kitapinthatóak, de nem látszanak távolról, ekkor megfelelő a kutya súlya. Ha fél- egy éves már elmúlt a kutya, a gyártó által meghatározott középmennyiséget osszuk ketté, és adjuk oda az ebnek reggel illetve este a séta előtt. Ha fizikai állapota indokolja, csökkentsük vagy növeljük a mennyiséget. Tizenöt percet hagyjunk a táp elfogyasztására, ha ugyanis egész nap a táljában lévő étellel kell szemeznie, étvágytalanná válthat, valamint fogszuvasodást is előidézhet az állandó evés.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »