Kutyák

A kutyám etetésével kapcsolatban kérnék Öntől segítséget:mikor, mennyit,mit?

kategória Kutyák
Kérdező Ancsa1985

Kérdés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

A kutyám etetésével kapcsolatban kérnék Öntől segítséget:mikor, mennyit,mit? Tehát rengeteg véleményt olvastam a neten és mindegyik picit mást mondd! Angol bulldog szuka kutyusom 14honapos. Jelenleg napi adjat 2 részre osztva kapja meg hiszen nagyon mohó és így elkerülhető a felfújódás, bélcsvarodás veszélye.

Gondosan kiválasztott super prémium táppal etetjük és a táp adag mellé(csak este reggel csak táp)adunk kiegészítésképpen kizárólag neki fözött zöldséget,hust,tojast..stb minden nap valami mast! Az lenne a kérdésem hogy a táp mellé kiegésitésképpen adhato e vmi a kutyanak mert a táptól semmiképpen nem szeretnénk megválni vagy lecserélni. Köszönöm a segítséget!! Üdvözlettel: Gazdi és Mira kutyus

Válasz

Kedves Gazdi,

A super premium táp mellett minden más felesleges. Az adagot a csomagoláson meghataározott menyniség szerint kell adni.

Akkor tekinthető megfelelőnek a kutya etetése, ha az eb bordái könnyedén kitapinthatóak, de nem látszanak távolról, ekkor megfelelő a kutya súlya. Mivál már egy éves elmúlt a kutya, a gyártó által meghatározott középmennyiséget osszuk ketté  (ahogy Ön is tette), és adjuk oda az ebnek reggel illetve este a séta előtt. Ha fizikai állapota indokolja, csökkentsük vagy növeljük a mennyiséget. Tizenöt percet hagyjunk a táp elfogyasztására, ha ugyanis egész nap a táljában lévő étellel kell szemeznie, étvágytalanná válthat, valamint fogszuvasodást is előidézhet az állandó evés.

A jutalomfalatokkal vigyázzunk. Ezeknek ugyanis nincs igazi tápértéke, ellenben a roszabb minőségűek borzasztóan hizlalhatnak. Figyeljünk oda, hogy kalóriaszegény falatokat válasszunk vagy olyanokat, melyek a fogszuvasodás kialakulását gátolják. Vitaminok és külön ásványi anyagok vásárlása prémium táp etetésekor felesleges.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »