Kutyák

Kutya fagyott csirkehúst evett

kategória Kutyák
Kérdező vas.david92

Kérdés

Tisztelt Címzett!

Kb. három hónapja történt, hogy a kutyánk véletlenül hozzáfért kb. 2-3 kiló fagyott csirkehúshoz, amit azonnal meg is evett. Ezután jelentkezett az a tünet, hogy 10 percenként elkezdett öklendezni, hörögni. Az elején mindent kihányt amit megevett. Kihívtuk hozzá az állatorvost, aki azt mondta, hogy meg lehet próbálni, de úgy gondolja, hogy nem fog meggyógyulni.

Mára a folyékony dolgok általában benne maradnak, de úgyanúgy folyamatosan öklendezik és hörög, mint ha hányingere lenne. Ha nincs benne étel akkor nyákot hány a kutya, ha étel akkor azt. Ha a torkát masszírozzák a kutyának öklendezés közben, kis időre eláll az inger. Úgy gondoltuk, hogy a fagyos csirkén lévő jégkristályok sértheték meg a torkát, esetleg a gyomorfalát. Ez a szenvedése már három hónapja tart. Szeretném megkérdezni, hogy mit javasol, el kell-e altatni, vagy van-e esetleg valami alternatíva ennek megoldására?

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel, Dávid!

Válasz

Mindenképpen indokolt lenne egy röntgenvizsgálat, mert valószínű, hogy maradt a gyomrában csont, amit nem tud kihányni. Ebben az esetben műtétileg kell azt eltávolítani. Amennyiben a röntgenvizsgálat negatív, vért kellene venni a kutyából, mert a hányinger sok betegség tünete lehet.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »