Kutyák

Vemhesülhetett a kutyám?

kategória Kutyák
Jelleg Szaporodás
Kérdező Noemicskee

Kérdés

Jo napot kivanok nekem van egy Bishon Havanessem, es majd marciusba lessz 1 eves. Sajnos nem figyeltunk ra es ketszer Parosodott sogoromek kutyajaval . Erdekelne, hogy mennyi az eseje hogy vemhes lett, es hogy mitevo legyek, hogy mennyek alatorvoshoz, vagyhogy varjak. Es masodik kerdesem hogy a kutyam kibirnae az ellést

Válasz

Kedves Gazdi!

sajnos ezt így látatlanban képtelenség megmondani, hogy vemehesült-e vagy sem. Lehet, hogy igen, de az is lehet, hogy nem. Biztosat mondani csak ultrahangos vizsgálat után lehet. Gyakorlott szakember a vemhességet kutyában ultrahang-vizsgálattal a 24. naptól nagy biztonsággal diagnosztizálni tudja.

De több dolog miatt is ajánlott elvinni a kutyát állatorvoshoz! Először is a szuka kutya 2 éves korában lesz tenyészérett, addig nem lenne szabad fedeztetni. Nem írta, hogy mekkora volt a kan kutya, így nem tudjuk, hogy mekkorák lesznek a kiskutyák. Ha nagyobb a kutya, bizony veszélyes lehet!

A kutya vemhessége egyébként (általában) 63 napig tart. A vemhesség jelei közé tartozik az étvágy növekedése, a súlygyarapodás és a mellbimbó méretének változása.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »