Kutyák

A kutyusom fején egy kis részen hiányzik a szőr...

kategória Kutyák
Kérdező Nelluna

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

A kutyusom fején egy kis részen hiányzik a szőr. Először azt hittem, hogy a kerítés tépte ki a "haját", miközben kikukucskált az utcára (már volt ilyen), de sajnos nem akar múlni. Annyira vészesen nem viszket neki, de a sebet mindig levakarja róla. 1,5 éves, drótszőrű magyar vizsla és lakásban lakik (nem kerti kutya, hanem családtag). Remélem semmi komoly! Elvinném orvoshoz, de nem igazán bízom az orvosunkban ( számára a pénz az elsődleges és nem az állat tényleges állapota) és a közelben nincs másik. A képet csatoltam!

Várom mielőbbi válaszát. Üdvözlettel: Nelluna

Válasz

Kedves Nelluna!

A szőrhullás (nem betegség, hanem tünet) hátterében többféle ok is lehet. Meg kéne próbálni kideríteni (vizsgálatokkal), hogy mi ez az ok.

A foltokban történő szőrhullás hátterében pl. akár bőrgyulladás vagy gombás megbetegedés is lehet. Mindenképpen ajánlott ilyenkor egy bőrkaparék- és szőr vizsgálat, de vérvizsgálatra is szükség lehet. Ez azért fontos, mert e nélkül csak találomra lehet megpróbálni kezelni, ami nem hiszem, hogy jó lenne.

Ezért a vizsgálatért még akár messzebbre is érdmes elutazni vele, ha a lakóhelyük környékén nincs bőrgyógyászattal foglalkozó állatorvos.

Üdv Dr. Szaniszló Ferenc
www.vetlabor.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »