Kutyák

Kutyusom mostanában fél mindentől, a páromhoz nem mer odamenni.

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező brigus04

Kérdés

Tisztelt Dr.!

Kutyusom mostanában fél mindentől, a páromhoz nem mer odamenni. Nem bántotta senki a kutyust. Mindentől megijed. Ha szól hozzá akkor hátrál. Velem nem tartózkodó de mindenki mással igen. Egy 7 hónapos bichon bolognese.

köszönettel: Fülöp Brigitta

Válasz

Kedves Brigitta!

Ajánlom figyelmébe a www.4tappancs.hu honlapon keresztül elérhető "Félős és agresszív kutyák" ismeretterjesztő e-oktatást.

A kisméretű kutyákra jellemző a gyengébb idegrendszer, ennek valószínűleg genetikai háttere van. Céltudatos neveléssel sokat lehet javítani a helyzeten, mint például rendszeresen emberek közé járással, akik azonnal nem akarják agyonölelgetni. Ez ugyanis stressz a kicsi kutyusnak. Segíthet még a tisztán természetes alapanyagokból összeállított NATUR-CALM oldat, mely állatpatikákban (például ANIVET) kapható és rendszeres adása kiegyensúlyozott idegállapotot eredményez ideges kutyáknál.

A leírtak alapján egyébként a félelmi tünetek és reakciók eléggé összetettek, egy helyszíni megfigyelés, adatfelvétel és a tartási körülmények ellenőrzését követően lehet érdemben tanácsokat adni, tréning lehetőségeket megbeszélni. (Kb. 4-6 tréningóra szükséges és kb. 6 hónap után jelentkeznek az első érdemleges változások.)
- Bach-virágterápiával lehet enyhíteni a tüneteket, de ezzel nem lehet teljeskörű változást elérni.
(http://bolthely.hu/4tappancs/lista/47b7299ecd481_BACH-VIRAGSZER )

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »