Kutyák

Kutya felfázott, és azért pisil be?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező gabi33

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Közel 7 éves basset hound kutyánk éjszakára véletlenül kint maradt a teraszon. Kikéredzkedett olyan 11 körül, és nem is jelzett hogy be akarna jönni, utána pedig sajnos elfelejtettük. Még soha nem aludt kinn, nem is nagyon szeret kinn lenni, hangosan kopogtat a teraszajtón amikor elege van a kintlétből, illetve "tutul", ezért is voltunk kénytelenek hagyni hogy benti kutya legyen.

Mostanában szívesebben van kinn egyébként, néha úgy kell beküldeni, ma is csak reggel 7-kor kopogott. Akkor kapcsoltam sajnos, és be is engedtem. Valószínű az ajtó előtt aludhatott, mert még a járkálást is hallottam volna a teraszról. 3 kicsi gyerekem van, férjem elutazott, éjjel is voltam ébren, tudom, hogy feltűnt volna. Ezért gondolom, hogy aludt. Sem kihűlve nem volt, sem rosszkedve nincs -koldult egész délelőtt-, emésztése rendben -volt kinn azóta kakilni, normál állag, mennyiség-, megfázásos tünetek sincsenek.

Dél körül viszont bepisilt, de az igazsághoz tartozik, hogy a héten már egyszer bepisilt és úgy, hogy itthon voltunk, ki tudtuk volna engedni, nem sokkal előtte volt is kinn. Sajnos, mostanában nincs rá sok időnk, és ez nála ilyen figyelemfelhívás is (bepisil a gyerekzsúr közepén), mikor elhanyagolva érzi magát a teraszra kakil, stb.

Egyébként volt kint is délelőtt, olyan 2x, kb. amennyit egyébként is szokott, evett ivott rendesen, jelenleg alszik. Sajnos, orvoshoz leghamarabb vasárnap tudjuk elvinni, mikor van erre szükség? Gondolom ha még párszor bepisil, az azt jelenheti hogy felfázott? Ha esetleg megfázott, annak tipikus nátha tünetei vannak, és ha igen, mikor jönnek ki?

Egyébként a gyomra nagyon érzékeny, valamint autoimmun betegsége is van -tályogok jönnek ki rajta időnként- sajnos, napi 1 szteroidot muszáj szedjen, különben jönnek újra a tályogok. Súlyához igazítva napi 6 db lenne az adagja egyébként. Lehet valamilyen maradandó károsodása, amit nem veszünk észre esetleg?

Várva szíves visszajelzésüket. Üdvözlettel, Gabriella

Válasz

Kedves Gabriella! Ha a bepisilés nem szűnik, mindenképpen keressen fel egy kollégát, elképzelhető, hogy felfázott. De ha a kutyának krónikus betegsége van a kutyusnak (és állandó gyógyszeres kezelés alatt áll), ettől függetlenül javasolt a kontroll!

pexels-maximiliano-pinilla-786773

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »