Kutyák

Elfogadható-e, hogy 3-4 nappal az éves veszettség és kombinált oltások és a féreghajtó beadatása után a kutya "náthás" tüneteket produkál?

kategória Kutyák
Kérdező Yushika

Kérdés

Üdvözlöm!

Szeretném megkérdezni, hogy normális, illetve elfogadható-e, hogy 3-4 nappal az éves veszettség és kombinált oltások és a féreghajtó beadatása után a kutya "náthás" tüneteket produkál. Folyik az orra, mindkét orrnyílásból, színtelen, szagtalan, híg folyadékot prüszköl és szörcsög állandóan, illetve kb. óránként egyszer-kétszer rájön egy bizonyos "befulladás, ami úgy nyilvánul meg, mint embereknél az orrváladék erőteljes visszaszívása, ha érti mire gondolok. Súlyosnak hangzanak-e a tünetek? Van valamilyen egyszerű módszer, amivel kikezelhetném szegényt? Egyébként bágyadt, aluszékony, viszont alapjában véve egy nagyon vidám, pörgős, játékos kutyusról van szó. Ja és a minap fent aludt a kanapén, majd hirtelen leugrott és ott helyben pisilni kezdett. Ezt nagyon furcsának találtam, mert már két és fél éve szobatiszta. Három éves herélt csivaváról van szó. Vélemény?

Válaszát előre is köszönöm! Üdv, Melinda

Válasz

A feltett kérdésekre sajnos nem lehet egyértelmű válaszokat adni. Minden attól függ, hogy..... (és itt sok kérdést lehetne feltenni). Mindenképpen azt javaslom, hogy mielőbb menjenek vissza az oltásokat beadó állatorvoshoz és vele vizsgáltassák meg, illetve kérjék a tanácsait.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »