Kutyák

Pár hetes staffordshire kutyusom furcsán mozog.

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező agi01

Kérdés

Pár hetes staffordshire kutyusom furcsán mozog. Nem folyamatosan csak néha. Mai nap figyeltem fel rá. Olyan 10 óra lehetett és úgy jött felém, mintha a lábai nem birták volna el. Kicsivel később észre vettem a székletében egy férget! Kb 3 mm, 10cm hosszú volt. Adtam neki féreghajtót és foghagymát is. (ezt tanácsolták) A tabletta után kb 3 órával volt a következő széklete és enyhén hig volt, de féreg semmi. Reggel 10 óra óta kb 7-szer viselkedett furcsán. Azt mondták,ha körte formájú a hasa akkor tele van féreggel. A hasa körte formájú, de akkor miért nem jött ki a hajtó tablettától a féreg? És miért viselkedik úgy mint aki le bénult? A furcsa viselkedése nagyjából 5 percig tart (de közben játékos marad) és utána játszik szalad, mintha semmi baja nem lenne.

Válasz

Kedves Gazdi!

A féreghajtót testtömeg kg-ra adják, milyet adott neki, hány kg a kutya és mennyit kapott?  A fokhagyma nagy fertőzöttség esetén semmit nem ér. Miért nem viszi egyébként állítorvoshoz? Már az oltásokat is meg kellene kapnia.

A sántításról sem lehet semmit mondan látatlanban. Konkrét fizikális vizsgálat nélkül nehéz ilyen sántaság esetekben tanácsot adni, ezért arra tudom bíztatni, keressen fel egy olyan állatorvos kollégát, aki ortopédiai kérdésekben esetleg nagyobb jártassággal rendelkezik. Az alábbi linken biztos talál lakhelyéhez közel praktizáló ilyen állatorvost: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »