Kutyák

Boxer kutyánk férges volt.. Oltások után mikor mehet sétálni?

kategória Kutyák
Kérdező Bernadett89

Kérdés

kaptam egy boxer kutyust ket hete, akitol vette a parom azt mondta hogy volt feregtelenitve haromszor,de nem volt oltasa,szegenyke elegge le volt sovanyodva,ki latszott minden csontja amit furcsalltam,masnap elvittuk az allatorvoshoz,o is adott a kutyanak feregtelenito tablettat es beoltotta a kutyust,es azt mondta hogy azert lehet ilyen vekonyka mert nem jo a kutya kaja, gyorsan at megy rajta,vettunk neki masikat. Masnap a kutyus kakijaban fergeket talaltunk, amitol nagyon megijedtunk, vettunk be vermox tablettat. ket napig lattunk ferget a kakijaban, utana elmult szerencsere. esetleg lehet ebbol problemaja kesobb? hogy nem volt feregtelenitve? szerencsere szepen hizik,es sokat nott,jatekos is. es a masik kerdesem,hogy a heten visszuk vissza a kovetkezo oltasara, oltas utan mikortol mehet a szabadba? koszonom elore is.

Válasz

Kedves Gazdi!

No igen, nagyon sok "szaporító" állítja ezt a kutyáról, hogy volt féregtelenítve... az igazi tenyésztő igazolást ad, átadja a listát, hogy mikor volt a féregtelenítés pontosan és melyik oltás következik. NEm történt nagy baj, ha már elkezdték a féregtelenítést és az oltások beadását.Ha betartották az alapvető higiéniás szabályokat, nem kaphatták el a kutyustól.

DE Különösen fontos ismernie minden gazdinak, hogy a féregtelenítő tabletták csak a kifejlett férgekre hatnak, a peték, féreglárvák sajnos zavartalanul élhetnek tovább a kutyusokban. Ez elsősorban azt jelenti, hogy legalább három havonta mindenképpen meg kell ismételni a féregtelenítést, hogy az időközben újra kifejlődött élősködőktől ismét megszabadítsuk kedvencünket - és elhárítsuk a gazdákra leselkedő veszélyeket is.

Sokan kérdezik, hogy mikor lehet először utcára vinni a kiskutyát, így erről már írtunk cikket, olvassák el >>

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »