Kutyák

A kutyám férget hányt, mitől lehet?

kategória Kutyák
Kérdező Bdavid

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Régi álmom vált valóra, amikor is kaptam egy Husky kiskutyát. A kiskutya 6 hetes, az anyja már ellökte a kölyköket, tűhegyes fogai bántották az anya kutya cicijét, így már menekült előlük. Szép nagy kölyökről van szó, egészséges, sokat játszik, futkározik, olyan mint egy Duracell nyuszi.

A gond tegnap kezdődött. Férget hányt, hosszúak voltak sajnos. Delta ( a kutyus ) féregtelenítve volt, az oltási könyvben is látszódik. Azonnal felkerestem egy orvost és a tenyésztőt is, mind a ketten mondták hogy adjak neki heti 1 alkalommal 3 héten keresztül féreghajtót. (Virbac - Vitaminthe) Ez meg is történt, viszont a székletében nem találok férget, ez mitől lehet?

A kutyi nem puffadt, jó étvágya van, sokat jön megy, ugrál fel- alá, viszont nagyon félek hogy ebből probléma is lehet. Egyenlőre a lakásban van, a 2 kombinált oltás után fogom kiszoktatni, Higiénikus körülmények között élünk, amikor megláttam hogy férget hányt, az egész lakást kitakarítottam az utolsó sarokig. ( Eddig is ki volt, de most újra ) Miért nincs a székletében féreg? Válaszát és segítségét előre is köszönöm! Tisztelettel: B. Dávid

Válasz

Kedves Dávid!

A féreghajtást 2 hetes ismétlésekkel addig kell folytatni (általában 2-3 alkalom elég), amíg a bélsara nem lesz féregmentes, utána 1/4 évente javasolt adni. Az Ön által említettnél vannak szélesebb spektrumúak, én inkább azokat javasolnám. Masszív férgességnél előfordulhat, hogy a férgek a bélmozgással ellentétesen mozogva a gyomorba jutnak, amit a kutyus kihány. De ez is általában féreghajtással orvosolható (amit a kollégák is végeztek).

A kutya féreghajtása: mikor, hogyan, mivel >>

Kötelező védőoltás és féregtelenítés >>

 

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »