Kutyák

Hogyan fogyókúráztassam a kutyusom homeopátiával?

kategória Kutyák
Kérdező TBetty

Kérdés

Kedves Dr Háziállat! Olyan problémával kapcsolatban szeretnék segitséget kérni, ami már évek óta fenn áll az egyik kutyusunknál és már a másiknál is. kb 3éve lett ivartalanitva a 4éves tibeti terrier lány kutyusunk. másik kutyusunk két éves, őt egy éve ivartalanitottuk. utána mértéktelen étvágyuk alakult ki.

hajlamos az unatkozás elleni nassolásra, ezért erről már többszőr leszoktattuk, erről mi is tehetünk. de már be van vezetve nagyon rég, hogy egy nap csak egyszer kapnak ételt este, reggel pedig egy nasst. De egész nap enne, főleg az idősebb. ha eszünk, majd meg veszik szegénykém, és mindig azt figyeli hogy valaki eszik e, és mindig odaül a kamra ajtó elé. Ennek megfelelően el is van hizva.

Általában 3-4 falatnyi húst kap nagyon sok zöldséggel, és még akkor sem fogy, ezért már feladva normális adagot kap ugyanúgy egyharmad hússal és kétharmad zöldséggel. natur pulykahúst, nem zsirosat. A másik kuyusunk csont és bör volt ivartalanitás elött, alig evett valamit. Utána ő is meghizott, ami tudom hogy ezzel jár, pedig kevesebbet kapott, mert ugye kevesebb energiát éget el a szervezete, de ő sem elégedik meg az esti étekkel, pedig ő is csak hizik tőle.

Mennyiségileg eleget kapnak, nem koplaltatom őket. Többszőr próbáltam fogyókuráztatni az idősebb kutyust, nem sok sikerrel. Drasztikusan kevés ételtől kezdett csak fogyni, viszont nem arányosan, mert alig alig fogyott hónapok alatt. Ezért nem kinoztam tovább. Mig én korházban voltam egyszer heteket, a párom akkor fogyókuráztatta ennek megfelelő táppal, viszont véletlenül fele annyit adott neki mint amennyit a zacskó irt, na igy fogyott le, de ezt viszont nem tartom egészséges fogyásnak, és mikor megfelelő mennyiségü tápot kapott ebből, megint visszahizott. Tudok egy s mást saját tapasztalatból a fogyókurákról, meg az ételfüggőségrők, valamint a hormonok játékáról az állandó kivánással kapcsolatban, de ezt a dolgot a kutyámnál valahogy nem tudom megoldani. Rokonok, ezért gondolom, hogy mind a két kutyánál hasonló a probléma.

Arra gondoltam, hogy esetleg van e valami homeopátia az étvágycsökkentésre, hogy szegénykémnek ne egész nap az evés járjon az eszébe. van hogy éjjel is kijön és jelez, hogy ő enni akar. a másik fele, hogy nem tettszik hogy túlsúlyos. mindig is nagy gondot forditottunk a testi és leleki egészségükre. Ebben kérnék nagy segitséget. Nagyon szépen köszönöm

Válasz

Kedves Gazdi! Bizony komoly gond az ivartalanítás utáni elhízás! Van két homeopátiás szer, mely ilyen esetben jól használható: Graphites, Sepia. El kell dönteni, hogy melyik szer ún. gyógyszerképe illik jobban a kutyusokra. Ettől függetlenül is minden ivartalanítás után jó, ha kap a kutya egy olyan homeopátiás kezelést, mely a megváltozott hormonháztartást kiegyensúlyozza, így elkerülhetőek ezek a problémák. Ez utóbbit mindenképpen kérje egy homeopata állatorvostól. Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425. Mielőbbi fogyást kívánok kedvenceinek: Dr. Kopócsi Andrea

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »