Kutyák

Hogyan használjam, adagoljam az alábbi homeopatias szert fülbetegségre?

kategória Kutyák
Kérdező Nasri0203

Kérdés

Kedves Doktornő! Olvastam a cikket a fülbetegségekről és a homeopátiás szerekről, amelyekkel kezelhetők. A tünetek alapján kreosotum 9ch homáopátiás szert választottam ki, viszont nincs odaírva hogyan használjam, adagoljam! Tudna ebben segíteni!

Válasz

Kedves Gazdi! A homeopátiás szer beadása állatoknak a következő módon történik: A homeopátiás globulusokból oldatot kell készíteni: 10ml ásványvízbe tegyen bele a szerből 10db golyócskát és 0,5ml 70%-os patikai alkoholt. Az oldat készítéséhez és a beadáshoz ne használjon fém eszközöket, - üveget, műanyagot lehet. Az így elkészített oldatot lehet ezután adagolni, de mivel sem azt nem írta meg, hogy cicáról vagy kutyáról van-e szó, és hogy milyen testsúlyú az állat, illetve konkrétan milyen jellegű fültünetekre szeretné a Kreosotumot adni, ezért a pontosabb adagolást nem tudom megadni. A fenti hiányzó információkon túl még attól is függ az adagolás, hogy heveny vagy krónikus problémáról van-e szó! Ha szeretne további felvilágosítást kapni a terápia lehetséges módjairól, kérem, hívjon fel: 06 20 928 4425!

A homeopátiás kezelés teljes hatékonyságának elősegítése érdekében érdemes még néhány szabályt betartani: Ne tegye a szereket - televízió, videó, mobiltelefon közelébe - mikrohullámú sütő, számítógép környezetébe - tűző napra - hűtőszekrénybe - olyan tartóba, melyben előzőleg más homeopátiás szert, más gyógyszert, vagy gyógynövényt tartott! Minden egyes beadás előtt az oldatot tízszer „ütve-rázni” kell, ami annyit jelent, hogy lefelé irányuló határozott mozdulattal rugalmasan az egyik tenyerünkhöz ütjük az oldatot tartalmazó üveget. A teljes felszívódás érdekében a cseppek bevétele előtti és utáni fél-fél órában az etetést, itatást, más gyógyszerek beadását lehetőleg kerülje!

Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea, homeopata állatorvos.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »