Kutyák

Mitől érzékeny a kutyám füle?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb

Kérdés

Tisztelt Dr. Kutyám kozmetikusnál volt egy hete.Mindig kiszedi a füléböl a megnövekedett szőrt. Egy hete történt a dolog és azóta bizonyos mozdulatnál mikor megsimogatom sikít egyet mintha fájna a füle.Össze-vissza tapogattam nyomogattam a fülét, de akkor nem reagál síkitassal. Létezik hogy esetleg a kozmetikus megsértett valamit a fülében? Mit javasol vigyem orvoshoz? Nagyon aggódom érte, de az időleges reakciói elbizonytalanítanak. Egyébként látszolag minden rendben: az étvágya, széklete, vizelete. Kérem szives válaszát mielőbb. Köszönette: Sükösdné

Válasz

Szia

Néha előfordul, hogy a kozmetikus a fülszőr kiszedő csipesszel belecsíp a kutyus fülébe, ami az ebnek igen csak kellemetlen. (Ez nem direkt dolog, a legóvatosabb kozmetikussal is előfordulhat.) Lehet,h a kutyusod erre emlékszik és ősztönösen a hasonló mozdulatoknál  az általad leírt módon védekezik. Ez idővel el fog múlni csak nem szabad ráhagyni, gyakran érintsd meg, ha visít ne reagálj rá, nyugodtan folytasd amit addig csináltál. Ha nem visít dicsérd meg, így egy idő után nem fog az érintésre félelemmel reagálni.
A másik dolog pedig az lehet ha esetleg toklász ment bele. Nekem volt olyan yorkim aki nem is mutatta jelét annak,h lenne valami a fülébe, csak egyes helyzetekben elrántotta a fejét. Azonban fülszőr szedés közben egy kicsit mélyere nyúltam és egy toklász jött ki belőle.

Én ilyenkor azt szoktam mondani,h érdemes bele kukkantatni a fülébe egy állatorvossal, mert ha nem talál semmit, akkor legalább megnyugszol és akkor egyértelműen kiderül, hogy a félresiklott fülszőrszedés okozhat gondot.

További szép napot!
Fehér Adrienn- http://www.nicepet.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »