Kutyák

Homeopátiás gyulladáscsökkentő szerek kutyáknak

kategória Kutyák
Kérdező Pingvin

Kérdés

Havanese ivartalanított szuka kiskutyám lassan 13 éves. 8 évesen fogaduk örökbe, előélete nem nagyon ismert, szaporítónál volt. Tegnap rosszul lett, alig mozgott, orvos szerint gerinccsigolyák összecsúsztak, nyomják a gerincvelőt. Egyik mellső lábán nincs visszahúzó reflex, ezért a nyaki részen van ez a baj. Kapott injekciót meg nem szteroid gyulladáscsökkentőt, porcerősítő étrendkiegészítőt. 6 kb, nincs elhízva, lépcsőn most már visszük kézben.

Jobban lett estére, de reggel megint rosszabbul, alig tudja felemelni, mozgatni a fejét, emiatt még félősebb és visszahúzódóbb lett. Utánaolvastam pár homepátiás szernek, többet is ajánlanak, az Árnicát, a Rhus toxicidenchont. Milyen higításban és hogyan adagoljam, vagy ha nem ezeket, akkor mit adhatok neki?

Válasz

Kedves Gazdi!

Ilyen esetben nagyon jó az Ön által említett két szer: az Arnica és a Rhus toxicodendron, de én még feltétlenül javasolnám ezek mellé a Nux vomica nevű szert is. E három szerből oldjon fel fél dl tiszta vízben 10-10 golyócskát, és az első napon kapjon a kutyus az oldatból napi 5x, a második napon napi 4x, és a harmadik naptól naponta 3x 1ml-t (kb. egy mokkáskanálnyi) közvetlenül a szájába, - a tünetek javulásáig.

Minden reggel frissen készítse el az oldatot, melyből a napi adagokat kapja a kutyus. A feloldáshoz és a beadáshoz ne használjon fém eszközöket (üveg pohár, műanyag kiskanál megfelelő). A homeopátiás kezelés teljes hatékonyságának elősegítésére érdemes néhány szabályt betartani: Ne tegye a szereket - televízió, videó, rádiótelefon közelébe - mikrohullámú sütő, számítógép környezetébe - tűző napra - hűtőszekrénybe - olyan tartóba, melyben előzőleg más homeopátiás szert, más gyógyszert, vagy gyógynövényt tartott!

Minden egyes beadás előtt az oldatot egy műanyag kiskanállal kevergesse fel. A teljes felszívódás érdekében az oldat beadása előtti és utáni fél-fél órában az etetést, itatást, más gyógyszerek beadását lehetőleg kerülje! A kezelés ideje alatt lehetőleg kerülje minden formában az illóolajok (aroma-terápia, gyógycukorkák, aromás kenőcsök, …) alkalmazását! A terápia közben az egyéb gyógyszeres kezelést csak a kezelő állatorvossal történt egyeztetés után szabad abbahagyni, ha a többi gyógyszer valóban feleslegessé válik!!! Ha egy hét - 10 napon belül nincs látható javulás, javaslom, hogy keressen fel egy homeopata állatorvost; - ha szeretné, én is szívesen segítek; ez esetben, kérem, hívjon fel időpont-egyeztetés végett: 06 (20) 928-4425.

Mielőbbi gyógyulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea

Olvass tovább!

Emlődaganat kutyáknál, macskáknál - hogyan ápoljuk kedvenceinket?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »