Kutyák

Kutyánk gerincműtéte után hogyan regenerálható?

kategória Kutyák
Kérdező virag17

Kérdés

Tisztelt Dr.Háziállat!

van egy 1éves doberman kutyánk akit sajnos baleset ért és eltört a gerince hátközép tájon! megmütötték vele, az orvos azt mondta hogy a mütét tökéletesen sikerült! 2hete volt a mütét. a kuyta jó étvággyal eszik, iszik. széklete jó, de a vizeletét nem nagyon tudja tartani. a két hátsó lába nem müködik, tornáztatjuk és fel is állitjuk egy nap többször is, de hamar elfárad. felfekvéses lett es az izomzata is lefogyott. teljesen tudatánál van a kutya menne mozogna de nem tud! milyan tornát vagy milyen kezelést ajánlanak??? mindent meg teszünk csak tudjon járni! és élhessen teljes életet mint az elött!

köszönettel: Csitári Virág

Válasz

Kedves Gazdi!

Mindenképpen hasznos és fontos lenne a kutyus fizioterápiás kezelése. Rengeteg gyakorlat, fogás alkalmazható, azonban ezeket csak szakképzett terapeutától érdemes személyesen megtanulni. Ezen az oldalon keresgélhet köztük: http://www.kisallatfizio.hu/index.php?o=fizioterapeutak

Sok kiegészítő módszer is létezik még a minél sikeresebb és gyorsabb rehabilitáció érdekében a kutya állapotától függően (TENS, mágnesmező terápia, hidroterápia). Ezekről is a fenti szakemberektől érdeklődhet.

Üdvözlettel:

Rostás Luca kutya-fizioterapeuta

Tel.: +36 70 3866285

http://ebfizio.hu/

http://www.facebook.com/ebfizio

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »