Kutyák

1 éves német juhászkutyám rombol, gödröket ás..

kategória Kutyák
Kérdező skorpiogabor

Kérdés

Tisztelt Uram!

Egy éves szuka német juhászkutyámra kb 2 hete rájött az, hogy szétrágja a fákat, a vezetékeket , gödröket ás és mindent tönkre tesz, ami mozdítható és tönkre tehető. Rendszeresen sétáltatva van, rendszeresen foglalkozunk vele. Labdázunk, új dolgokat tanítunk neki, amiket ő teljesít is. A séták időtartama is több mint 1 óra, közben más kutyákkal is találkozik, játszik. Amikor nem vagyunk kint vele,akkor rombol és tönkre tesz mindent. A kert tele van a játékaival, tehát bármikor bármelyiket rághatná, de ehelyett kikezdte már a kerítést is . Jelenleg nem tüzel, ivartalanítva tavasszal lesz.

Sajnos az időm nem engedi, hogy egész nap vele legyek a kertben...viszont nem tudok mit kitalálni, hogy leszoktassam erről. Amikor kimegyek és észre veszi,hogy megláttam az újabb "művét",akkor lelapítja a füleit és odakúszik hozzám, nyalogatja a kezemet, tehát tudja, hogy rosszat csinált, mégis teszi ! Arra gondoltam,hogy a számára életveszélyes dolgokat befújom kutyariasztóval, de nem tudom, hogy ez mennyit használ... Ön szerint hogy akadályozhatnám ezt meg?

Segítségét előre is köszönöm!

Válasz

A jelenség - a leírtak ellenére - még is csak két dologgal lehet összefüggésbe:

1./ a kutya fizikailag és szellemileg nincs a korának megfelelő hatékonysággal lefárasztva, ezért "pótcselekvésként" csinálja amit csinál.

2./ a szexuális hormontermelődéssel,(pl. közelben kan kutyák provokálják, közeleg a tüzelés ideje, stb.) amit csak az ivartalanítással lehet megoldani. A kutya-riasztó sprayt érdemes kipróbálni, - de nagyon kevés esetben szokott tartósan használni !

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »