Kutyák

7 éves pincsimnek idén már másodszor van gyomorfekélye.

kategória Kutyák
Kérdező bozse1970

Kérdés

Kedves Doktor!

7 éves pincsimnek idén már másodszor van gyomorfekélye. Az orrából jött többször fehéres habos, néha vízszerű váladék. első kérdésem lehet ez gyomorsav ami folyik az orrából néha? köhög is az orvosnál volt kivizsgálás (röntgen,ultrahang,vér). gyógyszerek amiket kapott: noroclav, zantac, prednisolon, alusulin, diaphilyn. már csak a zantacot és alusulint szedi még pár napig.

másik kérdésem az lenne hogy mit etessek vele amitől nem lesz sok savtermelése? nem szeretném ha pár hónap múlva ismét kiújulna a fekélye. a nyers burgonyát szereti, azt lehet-e adni neki egy keveset, nem árt?

köszönöm válaszát!tisztelettel:Erzsi

Válasz

A kutya orrából folyó fehéres,habos váladék,szinte biztos, hogy nem gyomorsav. Köhög is. Az én első gondolatom valamilyen szívelégtelenség következtében kialakult tüdővizenyő. Természetesen emellett lehet gyomorfekélye is, de annak hányás, sőt véres hányás a vezető tünete. Mindenképpen kérje a kutya kardiológiai kivizsgálását is( mellkasröntgen, szív ultrahangos vizsgálata) Nyers burgonyát inkább ne etessen a kutyával.Legtöbb emésztőszervi megbetegedés ideális diétája a főtt rizs fűszerezés nélkül,sovány főtt hússal keverve.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »