Kutyák

Kutyámnak túl sok a gyomorsava...

kategória Kutyák
Kérdező Lizaluszi

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Szeretném segítségét kérni, hogy mi baja lehet a kutyámnak, egy tacskó kutyusról van sz,az állatorvos szerint magas a gyomorsava! Panaszok: egyre sűrűbben morog-korog nagyon hangosan a hasa, ilyenkor bújik, van sír, nem eszik, kedvtelen, csak fekszik, nem eszik, sajnálom, mert látom hogy fáj neki! Egyre sűrűbben fordul elő, de spontán elmúlik! Köszönöm

Válasz

Nem tudom, miből következtet arra, hogy túl sok a kutya gyomorsava. Talán gyakran hány , amikor nincs semmi tartalom a gyomrában? Ez esetben jobb lenne megvizsgáltatni állatorvossal, mert a hányásnak rengeteg oka lehet. Amiket leír, sem egyértelmű jelek a gyomorsav-túltengésre. Volt erre vonatkozóan konkrét vizsgálat, vagy csak tipp?

Ha a tápok közül prémium kategóriájút választ (ezek a drágább tápok), és életkorának, testméretének megfelelő típust etet a kutyával megfelelő mennyiségben, emellett normális állagú a kutya bélsara és jó a kondíciója, akkor nem lehet baj a táppal. Előfordulhat táplálékintolerancia, táplálék allergia természetesen a legjobb tápok esetében is. Ilyenkor viszketegség, szőrhullás, bőrelváltozások és hasmenés a vezető tünetek. Ez irányban is egy állatorvosi vizsgálat segítene.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »