Kutyák

Okozhatta kutyánk halálát babéziózis?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező zsolti666

Kérdés

Tisztelt Doktor úr!

Kutyám 2-3 napja levert volt. Tegnap már nehezen állt rá a hátsó lábaira, sokat feküdt, de ha szóltam neki még oda tudott jönni hozzám és napközben is sétált. Tegnapi nap folyamán már nem evett. Elvittük állatorvoshoz, kapott 2 injekciót. A diagnózis szerint valószínűleg kullancs csípés-- babéziózis, ha jól emlékszem (amire volt lehetőség, mert gyakran kijött velünk a kertbe és 1-2 hete jobb idő volt, lehetett kullancs). Fogyott is az elmúlt héten kicsit. A doktor úr azt mondta a lépe is meg van nagyobbodva, és a szeme is rózsaszines helyett kifehéredett.

Nemi szervén volt egy melanóma amit csak most vettünk észre, hogy teljesen átvizsgáltuk a kutyát a fennálló tünetek miatt, de erre az orvos nem mondott semmit, ő is megvizsgálta a bőrdaganatot, így gondolom ez nem játszott közre a diagnózisban (körülbelül fél centis volt). Este továbbra is kedvetlen maradt, nem evett semmit. Ma reggelre elhunyt.

11.5 éves németjuhász kutya volt, és 1 hete még teljesen fitt volt a kora ellenére. Halála után rengeteg vér folyt az orrából. Tudom, hogy sokat nem változtat a tényeken, de megszeretném kérdezni az ön véleményét. Ön szerint is valószínűleg ez volt? Fenn állhat a mérgezés is?

Válaszát előre is köszönöm!!

Válasz

Nem ismerem pontosan a történteket és az esetet, úgyhogy nem lenne korrekt véleményt mondanom.. Nagyon sajnálatos az eset.  A biztos diagnózist csak boncolással lehetett volna tisztázni. Minden más csak találgatás lenne. Üdvözlettel és együttérzéssel

Háziállat.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »