Kutyák

Egy kedves ismerősöm nem tudja feldolgozni kutyája elvesztését. Milyen betegség az, ami 2 óra leforgása alatt ekkora bajt tud okozni?

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező fuszal

Kérdés

Tisztelt Doktor úr A véleményét szeretném kérni.Egy kedves ismerősöm nem tudja feldolgozni kutyája elvesztését. Neki szeretnék megnyugvást szerezni,hogy megtaláljuk a választ a miértre. Vidám 2 éves kutya az esti vacsora után kijátszotta magát majd lefeküdt aludni. 2 óra mulva a gazdája arra ébredt hogy a kutya hány, nincs magánál.A szájából és a végbeléből egyre több vér fojt,eleinte alvadt majd élénk szinü. Rögtön kórház, ott infúzió.Reggelre csak tovább romlott az állapota,nem tudott még mozogni se. ALT(GPS)5255 U/L GGT 47 U/L Hemoglobin 223 g/L Mütétet javasotak mivel ultrahangon hasi folyadékot találtak. Még aznap meg is történt. A gyomorba és a bélbe nagy mennyiségü véres masszát találtak.Belek lilás szinüek voltak, bélmozgás nem volt.Hashártya pöttyszerüen foltokban bevérzett. A vérvételen súlyos fokú májparamétereket és veseproblémákat állapitottak még meg. A mütőt után vért is kapott. Másnap reggel sajnos feladta a küzdelmet és meghalt. Nem értjük miért, igy nehéz elfogadni a történteket. Milyen betegség az ami 2 óra leforgása alatt ekkora bajt tud okozni. Könnyebben tudná elfogadni az elfogadhatatlant ha konkrét választ tudna kapni. Ebben kérem az ön segitségét.

Válasz

Először is részvétem a kutyus elvesztése miatt. A feltett kérdésre sajnos így utólag nem lehet válaszolni. Sok olyan kórforma és betegség van, ami ilyen tünetekkel jár. Ha nem történt boncolás, akkor bármi lehetett, és találgatni nem érdemes! Sajnálom.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »