Kutyák

Miért halt meg a kutyám?

kategória Kutyák
Kérdező Noni82

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Volt egy 9éves tacskó keverék kiskutyám, akit 03.05-én altattak el. Magyarázatot a betegségére sehol nem kaptam, így kérném az ön véleményét mit gondol mi lehetett a baja. 2hete vasárnap elment a hangja, amit akkor vettem észre, mikor reggel kiengedtem a lakásból. Olyan volt mintha megfázott volna, ugatott de nagyon rekedten. Elvittük orvoshoz, torokgyulladást állapítottak meg nála. Kapott rá injekciót és Enroxil Flavour gyógyszert. Másnap észrevettem, hogy furán emeli a hátsó lábait és léptei instabilak lettek. azt hittem a gyógyszer miatt, de kedd reggelre teljesen lebénult a hátsó lábaira. Azonnal vittük orvoshoz aki megnyomkodta a gerincét és azt mondta sérv.

Kapott rá Metypredet és másnap vissza kellett vinni röntgenre, hogy műthető-e a sérv. A szerdai röntgen kép alapján az orvos azt mondta nem műthető, de a gyógyszertől újra lábra fog állni. Csütörtökre már a mellső lábaira sem tudott ráállni és péntekre már mozgatni sem tudta. Aztán jött a hasmenés ami 90% vér volt és borzasztó fájdalmai lehettek, mert sírt de csak éjjel és pánikrohamok törtek rá.

Hevesen kalapált a szíve amit a saját fülemmel majdnem hogy hallottam, zilált és levegőért kapkodott, de úgy tűnt nehezen lélegzik és az ételt szinte már nem tudta megrágni. Szombat reggel elvittük egy állatklinikára, ahol az orvos újra megröntgenezte és azt mondta sérvnek nincs nyoma, de a tüdő hörgői tele vannak folyadékkal és a szíve hatalmas lett. Konkrét választ nem adott a betegségre, rengeteg vizsgálatot kellett volna csinálnia, csak sejtése volt hogy agydaganat. Nagyon le volt gyengülve, de érzett mind a négy lábával, csak mozgatni nem tudta. Ott el is altatta az orvos, aki szerint nem lehetett volna megmenteni. Nem tudom elfogadni a történteket úgy, hogy nem tudom mi baja volt a kutyámnak. Válaszát előre is köszönöm.

Válasz

Sajnálatos eset! Amennyiben a kutyus az elhullását követeően nem lett felboncoltatva, és nincs boncolási eredmény, akkor sajnos nem lehet megmondani, hogy pontosan hogyan halt meg... Sajnos előfordulnak ilyen esetek :(

Együttérzéssel.
Háziállat.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »