Kutyák

Kutya hallójárat gyulladása kezelhető homeopátiával?

kategória Kutyák
Kérdező zsofi87

Kérdés

Kedves Doktornő,

labrador-tacskó keverék kutyusom szinte állandóan visszatérő hallójárat gyulladásban szenved minden külső ok nélkül. Lakásban tartott, ivartalanított, 6 év körüli, kistestű örökbefogadott kutyus. Az állatorvosunk szerint ennek tápallergiás oka van, különleges táp kell. A kérdésem, hogy lehet-e homeopátiás szerekkel javítani az állapoton? Ha igen mely szerekkel? A másik tünet a bőrviszketés és korpásodás. Segítségét köszönöm!

Válasz

Kedves Gazdi!

A leírtak alapján nagyon valószínű, hogy valamilyen allergiáról lehet szó. A pontosabb diagnózis érdekében érdemes lenne egy allergia-vizsgálatot végeztetni a kutyusnál. Sajnos nem csak az embereknél, de a kutyák körében is egyre terjed az allergiás megbetegedés. Az allergia kezelése szelíd módszerekkel, - mint amilyen a homeopátia -, nagyon összetett feladat, és mindenképpen egyedi kezelést igényel. Igen sok tényezőt kell figyelembe venni ahhoz, hogy ténylegesen hatásos gyógymódban részesülhessenek a kis páciensek. Ehhez mindenképpen egy személyes találkozásra van szükség a homeopata állatorvossal. Gyorsítja a tünetek enyhülését, ha gyógynövényekkel ill. gyógytáplálékokkal is kiegészítjük a kezelést.

Tartósabb (évekre kiható) javulást azonban csak egy komplex méregtelenítő, tisztító és deszenzibiláló kúrával érhetünk el. Ha szeretne homeopátiás segítséget kedvencének, javaslom, hogy személyesen keressen fel egy homeopata állatorvost, aki egyedileg (!) a legmegfelelőbb szert / szereket ki tudja választani kedvence számára.

Ha szeretné, én is szívesen segítek: 06 (20) 928-4425. Üdvözlettel: Dr. Kopócsi Andrea

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »