Kutyák

Kutyám egyik nap nem eszik, letört és sárgás-zöldeset, vizeset hány...

kategória Kutyák
Kérdező Banita363

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

Még karácsony előtt észre vettem, hogy 6 hónapos foxi kutyám székrekedéssel küzd, nem eszik és bágyadt. Kihívtam az orvost (most februárig szabadságon van), aki injekciókkal kezelte (sajnos nem tudom pontosan mivel), por formájú hashajtót adott neki és rendszeres szedésre Quamatel-t javasolt. Koplaltattuk is és rendbe jött.

Pár napja viszont periódikusan rosszul lesz. Egyik nap nem eszik, letört és sárgás-zöldeset, vizeset hány, (van, hogy a hasa is megy) viszont a következő nap ha jobban érzi magát habzsol (rizst és tésztát az orvos javaslata szerint). Nem tudom hogy segíthetnék neki.

Arra gondoltam, talán valamiféle depresszió, ugyanis akkor kezdődtek a rosszul létek, amikor helyre hoztuk a kerítést és így nem tud átjárni a szomszéd csirkéihez "játszani". Észre vettem, hogy gyakran csak ül a kerítés mellett, illetve mindig úgy helyezkedik az udvaron, hogy rálásson. Amikor sétálni viszem, szintén jó kedve lesz.

Éjszakánként be szoktam zárni, viszont mostanában a lefekvési idő előtt mindig elbújik, így kialakítottam neki egy olyan alvó helyet, ahonnan bármikor kimehet. Tegnap megint jól volt, viszont ma reggel újra hányt.

Köszönöm szépen a segítséget! Anita

Válasz

Ez nem depresszió hanem idült gyomor-bélgyulladás. Azt javaslom hogy a bélsárból csináltassanak egy parazitológiai és bakteriológiai laborvizsgálatot és annak eredménye alapján célzottan kell kezelni a kutyát. Bélflóra stabilizálók rendszeres adása is indokolt lehet.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »