Kutyák

Kutya, harap, felugrál..

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező k.kriszti

Kérdés

Üdvözlöm!

Azzal a problémával fordulnék Önhöz,hogy kutyám gyakran furcsán viselkedik, harap és ugrál. Ha ez ellen rászólok, vagy az orrára ütök, akkor elkezd ugatni, mintha visszafeleselne. Néha már egy vékony bottal megyek ki a kertbe, mert attól fél, s nem mer olyankor ugrálni, s harapni. Azonban ez se jó megoldás hosszú távon. Mindig remélem, hogy elmúlt ez a dolog nála, de sajnos mindig előjön. Olvastam a korábbi ilyen témájú kérdésekben, a falkavezér szerepet, talán ez lehet a gond? Ha játszottunk mindig behozom a labdáját, ha igy viselkedik ott hagyom. A kapun nem megy ki, ha rászólok, arra hallgat. Nem értem a játék van-e ilyen hatással rá, vagy a simogatás. Ha nem nyúlok hozzá, akkor nem viselkedik rosszul, esetleg vannak olyan kutyák, akikkel nem szabad túlzottan kedveskedve bánni, játszani? De sajnálom egy idő után, s szeretnék foglalkozni vele. Idegeneket sem bántja soha, de túlzottan hiperaktívn, s ugrál, főként, ha megsimogatják, nem lehet utána bírni vele. Már felnőttként került hozzánk, de még fiatal 1 éves, nem tudom, hogy esetleg korábbról hozza ezeket a szokásokat? És mit lehetne tenni az orvoslására?

Válasz

Bottal üt az orrára? Hol olvasott ilyet, hogy ez jó? Pozitív megerősítés jobban hat, mint a fenyítés, az igencsak elavult, régi szokás.

Nem írja, hogy mennyi idős.. ha fiatal, további cikk a harapdálásról való leszoktatás segítésében >>

Hogyan legyek falkavezér? c. cikksorozatunkat ajánlom >>

Hogyan kezeljük az agresszív állatot? - Az agresszivitás formái >>

Pánikbeteg, szorongó kutya >>

Ami célszerű, ivartalanítani a kutyust, helyreállítani a rangsort a családban (falkavezér cikk), ha nem tudják, hogyan kell egy kutyát helyesen nevelni,  el lehet menni kutyasuliba, ha erre nincs idejük, választhatják az e-oktatást: www.4tappancs.hu (http://www.4tappancs.hu/4_2_2.html)

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »