Kutyák

Hogyan szoktassam át a kutyámat a házikosztól a kutyatápra?

kategória Kutyák
Kérdező dius0725

Kérdés

Kedves szakértő! nekem van egy 2011 május 24. születésű Beagle kan kiskutyám. amikor idehoztuk, akkor ette rendesen a Junior tápot. amióta adtunk neki parizelt nem eszi meg a tápot. csak a parizelt, meg a főtt ételeket. Állítólag az állatnak a táptól lesz szép a szőre, és mi a tápra szeretnénk rászoktatni. Akármilyen tápot is vettem eddig neki, mostanában nem eszi meg. Még a Pedigree tápokat sem eszi meg. Maximum 10 szemet a kezemből. De azt is tuszkolni kell belé. A 11 szemnél már játszik az étellel. Nem eszi meg csak a főtt ételt. Hogyan szoktassam rá a tápra? Legalább 1 éves koráig tápot akarok neki adni, hogy szép legyen a szőre.

Lenne még egy kérdésem: azt olvastam, hogy ennek a fajtának könnyen csipásodik a szeme.. ezt észre is vettem és min 3 naponta belülről kifele kamillás vatával megtörlöm neki, de mégis csipásodik. Mit tegyek? válaszát előre is köszönöm ! :)))

Válasz

Kedves Gazdi,

nagyon rosszul tette, hogy felvágottat adott a kutyusnak, mivel ez allergiát válthat ki az állatból és ez szőrhulláshoz vezethet, mivel a máj nehezen dolgozza fel. Ne kényeztesse azzal, hogy a kezéből ad neki ételt! Higgye el, ha éhes (nem eszik pl. 2-3 napig), akkor magától fogja kiüríteni a kutyatápos tálat :) Próbálja ki. Estleg olvasson hozzá egy kicsit: Népszigeti kutyaiskola - gyakori kérdések. A csipásodással kapcsolatban pedig: a kamilla csak tisztításra jó.A kötőhártya-gyulladás gyógykezelésére antibiotikumos szemcsepp vagy kenőcs alkalmas. Ezt állatorvos tudja felírni receptre a cica vizsgálata után.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »