Kutyák

Kutyánknak heredaganata van, nem eszik..

kategória Kutyák
Kérdező adreee

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ön mit gondol erről az esetről. Van egy 11 éves szamojédünk. Egyik nap még semmi baja nem volt, energikus volt, rendesen evett. Másnap már bágyadt volt és nem evett semmit, székelésnél erőlködött, de nem sikerült neki. Elvittük az állatorvoshoz, pici láza volt, kapott infúziót, gyulladáscsökkentőt, antibiotikumot, már ott kiderült, hogy a heréi nagyok. A vérvizsgálat eredménye azt mutatta, hogy minden értéke kiváló, kivéve 2 értéket, ami picit magasabb, és egyet ,ami sokkal magasabb a normálisnál. És ez is mind- mind daganatos betegségre utal.

Az ultrahang után és a következő vizsgálat után kiderült, hogy mindkét heréje daganatos, és a prosztatája meg van duzzadva (habár az orvos nem volt 100%ig biztos abban, az ultrahang alapján sem, hogy az a prosztatája, vagy áttét), és elzárja a végbél egy szakaszát, valószínűleg ezért nincs széklet, csak az inger. Viszont minden más szerve (máj, vese, szív) rendben van. Kapott hormonos injekciót, és azóta is minden nap infúziót (6 napja tart ez).

Azt mondták, hogy kicsit fel kell erősödnie és jövőhéten eltávolítják mindkét heréjét. Ezt mind értem. De az a nagy problémánk, hogy azóta semmit, de semmit nem evett, és akárhogy próbálkozunk nem fogad el semmit, ha meglátja az ételt, már menekül, fecskendővel sem tudunk semmit a szájába nyomni, mert akkor harap/támad, hiába kötjük ki, fogjuk le, pedig nem agresszív kutya. Tanácstalan vagyok, és nem értem, hogy miért nem eszik. Csak vizet iszik, kiszáradva nincs. Lehetséges az, hogy csak azért nem eszik, mert "székrekedés érzése" van? Vagy a daganat miatt étvágytalan? Lehetséges, hogy a műtét után sem fog enni? Vagy ez arra utal, hogy már esetleg végstádiumban van ilyen gyorsan? Nem hordhatom a végtelenségig infúzióra. Kínozni sem akarom, de fájdalmai nincsenek, mert annak hangot adna, csak fáradt, erőtlen. Mi a véleménye? Mit tanácsol? Milyen kilátásai vannak? Nem tudom elképzelni, hogy ha 1 hete képes kibírni étel nélkül, akkor a műtét után egycsapásra visszaszokik az evésre.

Előre is köszönöm válaszát: Cs. Adrienn

Válasz

A kétségei jogosak, de sajnos azt kell mondanom, ezeket a dolgokat leginkább a kezelő orvosaival kellene (alaposan) megbeszélni, mert ők tudják a részleteket. Ezt így "kívülről" biztosan nem lehet véleményezni! Viszont az szóba jöhet, hogy mással is megvizsgáltassák a kutyájukat, részben amiatt, hogy valóban jó-e az eddigi diagnózis, másrészt azért is, mert "több szem, többet lát".

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »