Kutyák

Kutyám heréi nem egymás mellett, hanem egymás felett helyezkednek el

kategória Kutyák
Jelleg Nemi szervek
Kérdező marcsi26142

Kérdés

Jó napot

az 5 és fél hónapos staffordshire terrier kan kutyámnak a két heréi az én meglátásom szerint leszálltak, mivel szemmel jól láthatóan elkülönülnek egymástól viszont nem egymás mellett hanem egymás felett helyezkednek el!!! Ez problémát jelent?

Előre is köszönöm a válaszát!! Üdv Mariann!!

Válasz

A kan kutyák heréi ovális alakú, tömötten rugalmas tapintatú képletek. A herék normális esetben a herezacskóban egymás mellett vagy mögött helyeződnek. Ez tapintással érezhető is. Abban az esetben, ha hat hónapos kor után az egyik, illetve egyik here sem tapintható a herezacskóban, rejtettheréjűségről (kriptorchizmus-ról) beszélünk.

A heréknek a hasüregből a lágyékcsatornán keresztül a herezacskóba jutása a születés utáni két hónapon belül lezajlik. Sok esetben már két hét után érezhetők a herék. Egyes fajtáknál eltérő időben fejeződik be ez a folyamat, néha csak 5-6 hónapos korban (terrierek). Viszont kb. hat hónapos kor körül - az ivarérés idején- a herék gyakran változtatják helyüket a herezacskó és lágyékcsatorna közt vándorolva, és ilyenkor a bántalom megállapításakor körültekintően kell eljárnunk.

Várjon még, ha nem rendeződnek egymás mellé, vigye el állatorvoshoz.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »