Kutyák

Kutyám húz, ha pórázon szeretném sétáltatni....

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező tothdani9814

Kérdés

Nem tudom vinni a 2 éves kisméretű kutyámat, mert amelyest kilépek a kapun elkezd húzni. Ezt követően Próbálnám vinni sétálni, de 1-2 méter után újból elkezd húzni. Nem tudom mit tegyek, nagyon szeretem a kutyámat, és szeretném sétáltatni vinni. Tudnátok segíteni? Köszönöm: Dani

Válasz

Kedves gazdi!

Már az elején kellett volna rendesen pórázhoz szoktatni a kutyát, talán még megtanulja, de Önön is múlik.

Stefan Siman segíthet a laza pórázon történő sétáltatás tanításában, tréningjével (kondícionálás, klikker tréning, stb.)
www.4tappancs.hu

Pórázon sétáltatás megtanítása a kutyának
Ez a parancs arra használatos, hogy pórázon vezetve kutyád békésen lépdeljen melletted, fejével a lábad mellett. Ezt a pozíciót akkor is tudnia kell tartani, ha sétálsz vele, vagy ha futsz vele.Semmiképpen sem húzhatja a pórázt, mert ez azt jelentené, hogy ő vezet téged, ő visz sétára téged.1. Ültesd le a bal oldaladra. Bal kezeddel fogva a pórázt, tartsd rövid pórázon. Mindig ugyanazon az oldalon vezesd a kutyát! Használd a már megtanult. „Figyelj!” parancsot, hogy felkeltsd a figyelmét.2. Indulj el, mondd a „kutya nevét”, illetve a parancsszót ”Indulás!” és bal lábbal kezdve sétálj előre.- Ha előre megy, és elkezd húzni, húzd meg a póráz és mondd „Nem!”, majd azonnal fordulj az ellenkező irányba, mondd ismét „Indulás!” és folytasd a sétálást.- Ha hátra marad, biztasd szóban, és óvatosan húzd magad mellé a pórázzal.- Motivációként egy jutalomfalatot tarthatsz az orra elé, hogy kövesse.3. Egy pár lépés után állj meg, dicsérd meg, és jutalmazd jutalomfalattal. Ismételd a gyakorlatot, mind több lépést hagyva a jutalmazások között.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »