Kutyák

Németjuhászom meg van kötve és ha elakarom engedni, de nagyon erősen húz...

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező klikk

Kérdés

Az 1 éves németjuhászom meg van kötve és ha elakarom engedni, de nagyon erősen húz, ugrik. Miért?

Válasz

Kedves Gazdi!

Egyetlen láncravert kutya sem boldog, Ön sem lenne az, ha két méteres láncra lenne kötve és úgy kéne élnie...Persze, hogy húz, ha szabadulhat a fogva tartásból. Főleg ha ez nem napi rendszerességgel, azonos időben történik, hanem randomszerűen... amikor a gazdi kedvet kap..

Már az elején kellett volna rendesen pórázhoz szoktatni a kutyát, talán még megtanulja, de Önön is múlik. Stefan Siman segíthet a laza pórázon történő sétáltatás tanításában, tréningjével (kondícionálás, klikker tréning, stb.)

www.4tappancs.hu

Pórázon sétáltatás megtanítása a kutyának

Ez a parancs arra használatos, hogy pórázon vezetve kutyád békésen lépdeljen melletted, fejével a lábad mellett. Ezt a pozíciót akkor is tudnia kell tartani, ha sétálsz vele, vagy ha futsz vele. Semmiképpen sem húzhatja a pórázt, mert ez azt jelentené, hogy ő vezet téged, ő visz sétára téged.

1. Ültesd le a bal oldaladra. Bal kezeddel fogva a pórázt, tartsd rövid pórázon. Mindig ugyanazon az oldalon vezesd a kutyát! Használd a már megtanult. „Figyelj!” parancsot, hogy felkeltsd a figyelmét.

2. Indulj el, mondd a „kutya nevét”, illetve a parancsszót ”Indulás!” és bal lábbal kezdve sétálj előre.

- Ha előre megy, és elkezd húzni, húzd meg a póráz és mondd „Nem!”, majd azonnal fordulj az ellenkező irányba, mondd ismét „Indulás!” és folytasd a sétálást.

- Ha hátra marad, biztasd szóban, és óvatosan húzd magad mellé a pórázzal.- Motivációként egy jutalomfalatot tarthatsz az orra elé, hogy kövesse.

3. Egy pár lépés után állj meg, dicsérd meg, és jutalmazd jutalomfalattal. Ismételd a gyakorlatot, mind több lépést hagyva a jutalmazások között.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »