Kutyák

Kutyánk húzza a lábát, valószínűleg idegsérülés, műteni kellene. Mit tegyünk?

kategória Kutyák
Kérdező Ildiko11

Kérdés

Van egy keverék egy éves kutyám, ami a család kedvence. Sajnos egy reggel mikor felkeltünk a kutya hátsó lába serült volt, nem tudjuk mi történt vele, valószínű oda volt csavarogni, és valahova beszorulhatott a lába, a mi kerítéseinken nem láttunk semmi nyomát, de nem a lényeg. A kutya továbbra is sántított. Nem bírt a lábára állni, nem tudott a tappancsára állni.  Valószínű egy ideg sérülhetett, nem tudott rá állni, így csak vonszolta.  Látta állatorvos és azt mondta, ha egy ideg sérült, nincs mit kezdjen vele. Így továbbra is szegény nem tudott ráállni es ahogy húzta a lábát az eleven lett. Most már nem tudom, mit kezdjek vele, hívtam egy másik orvost aki azt mondta, hogy meg kell műteni , le kell vágni a sérült részt mert ott mar elhalt sejtek vannak es nem is gyógyul meg, csak ha megműti. Nagyon kérem a véleményét. Mert 3 lábon tudom, hogy ellehet de szívszorító látvány, és tudom, hogy így sem jó mert idővel elfertőződik. Kérem, írja meg a véleményét, nagyon köszönöm.

Válasz

Látatlanban nem tudok véleményt mondani az amputáció szükségességéről, de ha valóban egy régebbi idegsérülés miatt vonszolja a lábát a kutya (nem áll a talpára), akkor gyakran csak ez a megfelelő megoldás. Három lábon egy fiatal kutya úgy megtanul járni, hogy sokszor észre sem veszik, hogy nem négy végtagon közlekedik az állat. Egy három lábú kutya nem érzi magát rokkantnak. A lényeg, hogy ne legyenek fájdalmai. Szívszorítóbb, ha a sérült lábát vonszolja a földön.

Ha mégis bizonytalannak érzi magát, keresse fel a legközelebbi ortopédiai szakrendelést, melyekről itt tájékozódhat: http://www.kisallatortopedia.hu/allatorvostagok

Hirtelen sántít a kutyád? Keresztszalag szakadás?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »