Kutyák

Kutyánk időnként bedilizik

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező bettisari

Kérdés

Kedves Válaszadó!

A nyáron került hozzánk egy kölyök foxterrier, most lesz fél éves. A kicsi nagyon aranyos, de néha szörnyen rossz: úgymond rájön az öt perc. Ilyenkor az egyébként fegyelmezett és (viszonylag) szófogadó kiskutya teljesen fegyelmezhetetlenné válik, össze-vissza futkározik, nem hallgat senkire és semmire (még jutalomfalattal se lehet felkelteni a figyelmét - próbálkoztunk azzal, hogy arra talán majd figyelni fog, és akkor le tudjuk ültetni). Bármivel próbálkozunk ilyenkor csak egyre jobban felhergeli magát. Ezzel a legnagyobb probléma akkor van, mikor el szeretnénk menni itthonról, de ő kiszökik mellettünk a kapun. Szerencsére van olyan kijárat, ami egy kevéssé forgalmas útra nyílik, de ez az állapot akkor sem maradhat. Mit lehet csinálni a kutyussal, ha "bedilizik"?

Köszönöm előre válaszát!

Válasz

Kedves gazdi!

A kutyát ivartalaníttatni kellene >> illetve nevelni, olyan lesz a kutya, amilyen a gazdája, ha nem neveli, nem lesz "jó"...

Hogyan legyek falkavezér? - 1. rész  >>
Arról lesz szó, hogy mi az, amit a kutyánknál mindig be kell tartatni, hogy megértse, mi vagyunk a falkavezérek, és ő az utolsó a rangsorban. Videóval!

Hogyan legyek falkavezér? - 2. rész>>
Folytatjuk cikksorozatunkat, jöjjön néhány konkrét példa: lássuk, mit tehetsz azért, hogy kutyád falkavezérként tekintsen rád! Etetés, séta, játék: csupa olyan esemény, ahol számít, hogyan viselkedsz négylábú társaddal! Sőt: nem mindegy, melyikőtök megy ki először az ajtón!

Hogyan legyek falkavezér? - 3. rész >>
A harmadik részben arra keressük a választ, hogyan sétáljunk kutyánkkal, hol van a kutya helye a lakásban, illetve mit csináljunk, ha túl erőszakosan üdvözöl minket négylábú barátunk. Ha betartjuk az itt leírt tanácsokat, kutyánk falkavezérként fog bennünket tisztelni, és remek kutya-gazdi kapcsolat alakul ki!

Hogyan legyek falkavezér? - 4. rész >>
Ha a kutya rosszat csinál, meg kell büntetni. De nem ám a régi módszerrel! Csak semmi erőszak, semmi kiabálás, semmi verés! Létezik egy sokkal jobb módszer: próbáld ki, hatásos! Cikksorozatunk 4., befejező részében a rosszalkodó kutyákkal foglalkozunk.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »