Kutyák

Kutyám játék közben belém dörgölőzik és mintha le akarna pisilni...

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Cornflakes23

Kérdés

Kedves Dr.Háziállat!

6 hónapos bolognese-spicc kiskutyám viselkedésének "jelentésére" vagyok kíváncsi. Néha mikor játszom a kutyusommal, akkor játék után ha levekszem a földre és kicsit bábozok a játékával, akkor a kutya utána elkezdi nyalogatni a kezem majd az arcom. Ilyen kor a két kezem az arcom elé teszem és nevetek.

Az eb viszont nekem nyomja a nyakát és szó szerint belémdörgölőzik nem is egyszer. A mai napon ugyanezt tette velem, de arra lettem figyelmes, hogy a kutya felemeli a lábát és mintha pisilni szeretne, egyenesen rám. Miért csinálja ezt? Mit jelent?

Előre is köszönöm

Válasz

- Azért kezdi nyalogatni, mert mivel Ön kb. a kutyával azonos szintre leereszkedett, ezért számára ez egy megadó, alárendelt kifejezési forma, de ami egyben ellentmond annak, hogy a játékot Ön birtokolja. Tehát az ebben lévő ellentmondás: a játék "elkérés" egy hirtelen a kutyával azonos szintre süllyedő gazditól együttesen eredményezi a kutya viselkedését. - A dörgölőzés és a vizelet jelölés próbálkozás annak a jele, hogy az adott helyzetben a kutya ki akarja fejezni a birtoklási hatalmát, a dominanciáját, a magasabb rendűségét.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »