Kutyák

Yorkshire kutyánk feje jobbra áll, az ajtón sem tud kimenni...

kategória Kutyák
Jelleg Egyéb
Kérdező ronika97

Kérdés

Tisztelt Szakértő!

Májusban 5 éves lesz a kiskutyánk (yorkshire terrier). Jellemzően félős pici kora óta, de pár hete furán kezdett viselkeni. Elneveztük lábfóbiának ui. annyira megrettent, ahogyan közlekedtünk a lakásban és hirtelen felé közelítettünk, hogy tiszta pánikrohamot kapott. Egy idő után a feje folyton jobb oldalra kezdett állni, mintha folyton nézni a hátulján valamit, ehhez társult, hogy az ajtón nem tudott (tud) kimenni mint aki nem tudja bemérni, hogy ki fér-e rajta. Szabályosan jobbra tart a kutya. Elvittük egy állatorvoshoz, az azt mondta, hogy nem lát bele, valami idegrendszeri zavara lehet adott neki egy sodapent injekciót és kész.

Következő nap elvittük máshová ott azzal kezdte doktor úr, hogy lázat mért volt is neki 39 felett. A jelekből arra utalt, hogy fülgyulladása van jól belül (bár soha nem kapott a füléhez, hogy fájna) kitakarította a fülét és kapott posatex fülcseppet, valamint egy injekciót, melyet azóta gyógyszerben kap Enroxil Flavour 15 mg. 4 napja szedjük a gyógyszert de igazából nem sok mindent javult. Ahogy felveszem a kutyát nem mindegy hogyan fogom, bizonyos helyzetek kifejezetten nem jók neki, mintha fájna neki valami vagy esetleg szédülne.

Kérem, ha látatlanba tud nekem segíteni nagyon megköszönném.

Válasz

Kedves Gazdi!

A leírása alapján súlyos neurózisra és egyben komoly neurológiai betegségekre utaló tüneteket mutat a kutyusa. Sajnos a yorkshire terrier igen gyakori vendég nálam, és nagyon gyakoriak náluk a súlyos szorongásos és fóbiás tünetek. A levele alapján így látatlanban nehéz eldönteni, hogy stroke tüneteket mutat a kutyus, vagy pedig a homloklebenyi azon központok károsodtak, amelyek a jobb-bal irány meghatározásáért felelősek. Az első kolléga antibiotikum injekciót adott, a második kolléga külső hallójárat-gyulladásra gyanakodott, ami természetesen együtt lehet bármilyen más ideggyógyászati társbetegséggel. Mivel rendkívül komoly neurológiai tüneteket mutat a kutyusa, kérem, hívjon telefonon vagy e-mailben. (A honlapon minden elérhetőségem megtalálható.)

Üdvözlettel: Dr. Kiss Gabriella
www.kutyaepilepszia.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »