Kutyák

Kutyánk egyik pillanatban kedves, majd morogni kezd

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Symy

Kérdés

Tisztelt Dr. Háziállat!

A fiú kutyánk már hosszabb ideje mintha két különböző személyiséggel rendelkezne. Az egyik pillanatban roppant kedves és hagyja, hogy megsimogassuk, a másik pillanatban viszont megállítja a farka csóválását és morogni kezd ránk. Arra gyanakodtunk, hogy a tüzeléshez lehet ennek köze és, hogy ezzel az ivartalantott szuka kutyusunkat akarja távoltartani tőlünk.

Tegnap ivartalanította ki az állatorvosunk a kan kutyát és megállapította, hogy ez a morgós hangulata annak is köszönhető volt,hogy nagyobbak voltak a heréi mint az átlagosnak így sokkal több hormonja van mint egy átlagos kutyának. Ma ( az ivartalanítást követő első apon) mintha az eddigi két személyisége egybe mosódott volna. Most egyszerre rázza a farkát és morog ha megszólítjuk, vagy ha megsimogatjuk. Még mindig védelmezi az ivartalanított szukát de nem próbál rámászni, viszont velem és anyával szemben eléggé morgós. Megáll elöttünk megmerevíti a testét és morog. Ekkor inkább vissza sétálunk a házba és látjuk, ahogy ugyan ebben a testtartásban követ minket a tekintetével.

Nem normális a viselkedése és természetesen félünk tőle. Sok helyen olvastam, hogy a neveltetés lehet a baja,hogy azért olyan amilyen, de a másik kutyusunkat is már egy jó pár éve (kb 5-6) éve nevelgetjük és ő tényleg egy édes kis kutya. Kettőjük előtt is volt kutyusaink és egyikőjük sem mutatott ilyen féle viselkedést velünk szemben. Valamint a cicáink is teljesen nyugodtak és kedvesek. Mi lehet a baja a kutyának és mi a megoldás erre a problémára? Válaszát előre is köszönöm szépen!

Válasz

Kedves Gazdi!

Most több ok is lehet. Egyrészt, amit a doki mondott, másrészt a műtét utáni fájdalom, harmadrészt a nevelés. A varratok 10 nap múlve kiszedhetőek, ezzel elmúlik a fájdalom. A hormonok kb 3 hét alatt ürülnek ki, tehát ha ez után sincs változás, akkor bizony a neveléssel van probléma. Egyészt itt található segitség a neveléshez: https://youtube.com/c/kutyadumavideo, masrészt lehet érdemes elmenni egy kutyaiskolába, ahol a gazdát megtanitják, hogyan kezelje a kutyát.

Üdv:

Sugár Péter Városi Kutyák Iskolája

Felismered, hogy miért morog a kutyád?

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »