Kutyák

Hogyan mulasszam el a kutyám kennelköhögését?

kategória Kutyák
Kérdező noici25

Kérdés

A kutyusomnak kennel köhögése van,de nem múlik neki. 10 napig kapott amoxicilin antibiotikum tablettát, igaz 2 nap megszakítással, mivel először 5 napot javasoltak,vés mivel nem múlt el, kapott ismét 5 napig.Továbbra sem múlt el,így erősebbet irtak neki 6 napig. Még mindig nem múlt el, és azt mondják már több antibiotikumot nem kaphat.

Most gyulladáscsökkentőt írtak neki, amiben B-vitaminok is vannak ,ezt 2 napja szedi, de nem szűnik a köhögése, ahogy örül, izgalmi allapotaba kerül borzasztóan elkezd köhögni. Étvágya van, jól eszik, játszik, jó kedélyű, láza nincs. Csak a köhögés, azt borzasztó látnom, hogy nem szűnik neki. Azt mondta a doktor, hogy hosszú lefolyasú a betegség, de ennyire?!  Nagyon aggódom, kérem segítsen, mi lehet a baj? Lehet nagyonbb baj ettől? El fog neki így múlni? Előre is köszönöm, Noemi.

Válasz

Kedves Noémi! A kennel köhögés valóban lehet makacs lefolyású betegség. A gyógyulásban az immunerősítők, gyulladáscsökkentők, köhögéscsillapítók, és megfelelő antibiotikumok segíthetnek. Fontos a köhögés okaként kizárni a szív eredetet, valamint hosszas, nem szűnő köhögés esetén légcső és tüdő RTG készítése is indokolt lehet, valamint esetleg mikrobiológiai mintavétel, hogy pontosan lehessen tájékozódni a fertőzés okáról.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »