Kutyák

Hogyan szoktassam a kutyámat a kennelhez?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Sammie

Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy mi módon lehetne egy 10 éves rotit rávenni, hogy kutyaólban aludjon, ha eddig még soha nem volt neki? Eddig kölyökkora óta a kamrában aludt egy autó hátsó ülésen, nem is volt ezzel gond. De a kamra elég hideg, az ajtót nyitva kell hagyni, hogy közlekedni tudjon, fűtés nincs. Eddig soha nem láttam rajta, hogy fázna, de újabban reggelente akkorára húzza össze magát, mint egy kakaós csiga, és látom, hogy fázik.

Betettünk neki a kamrába egy szigetelt kutyaházat, betettük a pokrócát, bemásztam én is, szórtam be jutalomfalatot is. Az ételért, játékért bemegy, de ennyi. Egy éjszaka kipróbáltuk, hogy elvettük az autós ülést, hátha akkor kénytelen-kelletlen majd az ólban alszik. Ehelyett a küszöbön kucorgott éjszaka. Többet ezt nem merem megkockáztatni, mert így is alig aludtam éjjel, annyira lelkiismeretfurdalásom volt. Tudnának adni valami jó ötletet? Sajnos az autósülés nem fér az ólba, de ha máshogy nem megy, arra gondoltam, az ülés köré "építek" ólat, hátha... Nagyon örülnék, ha tudnának adni valami jó tippet. Köszönettel: Szemán Katalin

Válasz

A kérdést nem igazán értem, mert ha jól számolom, akkor eddig is volt már 9 db tél és a kutya még mindig él.

- A pokróccal előtte át kellene törölni, simítani, hogy jól átvegye a kutya saját szagát.

- A jutalomfalat beszórást folytatni kellene.

- Az autó ülés burkolatát, vagy legalább egy akkora felületét mint amekkora a kutyaház belső alapterülete, le kellene szedni és azt beletenni a kutyaházba. Valahogyan úgy, mint ha az lenne benne egy matrac.

- Napközben mint engedelmességi gyakorlatot csinálni vele, pozitív megerősítéssel, hogy egyre több időt "MARAD !" - jon bent.

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »