Kutyák

Hogyan szoktassuk ki a kutyánkat?

kategória Kutyák
Jelleg Viselkedés
Kérdező Shypuchka

Kérdés

Kedves Dr. Háziállat!

A múlt hónapban meghalt a 13 éves kutyánk, így a másik, egy évvel idősebb egyedül maradt (együtt nőttek fel). Mivel akkor voltak a nagy hóesések, ezért megengedtük neki, hogy a lakásban legyen. Nem tűnik levertnek vagy depressziósnak, bár nehezen mozog és sokat alszik, de ez korábban is így volt. A kérdésem az lenne, hogyan költöztessük ki? Azt gondolja, hogy már ő is bent lakik, mindig ételt kunyerálna, és sok koszt behoz. Ha kint marad, nem érti mi van, és ugat, dörmög. Nem szeretném, ha kint a magányában elpusztulna, de nem hiszem, hogy egy 35 kilós kutyának bent kellene lennie. Vagy vigyem el kozmetikába? Mi a jó megoldás?

Válasz

Hogy melyik kutyát tartanak bent és melyiket kint azt nem a testtömege szabályozza. KUTYAkozmetikába sok ok miatt lehet és kell vinni a kutyákat, ezek közül az egyik, hogy piszkos, büdös. Amennyiben ez a probléma akkor két választása van:

1./ megfürdeti otthon

2./ elviszi egy KUTYAkozmetikába és a munkát szakemberre bízza

Hogy egy kutya kintről mennyi szennyeződést visz be a lakásba az kevésbé a kutyán múlik, inkább a kert/udvar tisztaságán + az időjárási viszonyokon.

Én nem dönthetek Ön helyett, mert ebben az esetben nincs JÓ és ROSSZ megoldás, ha nem a körülmények függvényében az embernek kell döntést hoznia, az állat igényeit is figyelembe véve. Jómagam a kutyák társállatként való tartásának vagyok a lelkes híve, - az utóbbi másfél évtized engem igazolt.

Stefan Siman, állatterapeuta
www.4tappancs.hu

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »