Kutyák

Kutyusom köhög már két hete!

kategória Kutyák
Kérdező dkdf

Kérdés

Kedves Háziállat.hu!

A kutyusom köhög már két hete. Voltunk orvosnál, kettőnél is, egyik nem adott semmit rá, a másik adott : Noroclav 250 mg; Meloxidyl 1,5 mg; caniresp dry. másfél hete adom neki, de sajnos egy icipicit sem szűnik a probléma. Ha eszik, ha alszik nem köhög, de ha sétál, ha csak "úgy van"akkor iszonyúan köhög. Száraz köhögés, olyan mint az embereknél a szamárköhögés. Vettem a patikában Rhinathiol Tusso 100mg ezt adom napi 2 szemet most már 3 napja...de semmi! de tényleg semmi javulás. Kérem, ha tudnak valami gyógyszert vagy homeopátiás gyógymódot segítsenek. A kutyusom 7 kg 18 éves közepes termetű kutyi.

Köszönöm szépen! Várom válaszukat. Ibolya

Válasz

Kedves Ibolya!

A kutyus korára való tekintettel, és a tünetek makacssága miatt erős a gyanú, hogy a köhögése esetleg szív-eredetű is lehet.

Javaslom, hogy kérjen egy szív-ultrahang- és egy EKG-vizsgálatot, de legalább is mindenképpen vizsgáltassa ki alaposan kedvencét! Addig ugyanis bármilyen terápiával csak a sötétben tapogatózunk, és valószínűleg hasonló eredménye lenne az ajánlott szereknek is, mint eddig, - azaz semmi!

Viszont, ha kiderül, hogy mi áll a köhögés hátterében, akkor már célzottan el lehet kezdeni a terápiát. Mielőbbi jobbulást kívánok kedvencének: Dr. Kopócsi Andrea, homeopata állatorvos.

Mit tegyünk, ha kutyánk köhög?

Kennelköhögés: Ismét fertőz a kutyaközösségek réme

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »