Kutyák

A kiskutyám ma 3. napja nem akar enni. Mozogni is alig...

kategória Kutyák
Kérdező mnicky

Kérdés

Tisztelt Doktor Úr!

A kiskutyám ma 3. napja nem akar enni. Mozogni is alig. Tegnap voltunk dokinál és ő azt mondta, hogy egyszer mikor tavaly nagyon megfázott visszamaradhatott neki a köhögése (mert azóta mindig köhög), és hogy most valószínűleg ez újulhatott ki nála, ettől beteg. De láza nincs, iszik is csak kínálni kell, tehát egymaga is képes. Tegnap kapott 2 szurit, pontosan nem tudom mi volt benne.

Azt mondta a doktor, hogy ez 3 napig fejti ki a hatását, és ez idő alatt javulnia kell.De eddig még nem mutatott hajlandóságot az evésre, sokat alszik de az előbb is ivott. Viszont ivás közben kicsit rángott az alsó állkapcsa csak egy pillanatig! Ez mit jelenthet? Gyengeség jele vagy esetleg valami komolyabb. De amúgy sosem rángatózik.

Meg kissé barnás a vizelete, azt olvastam hogy ez a kiszáradás miatt lehet, ezért ezentúl még jobban odafigyelek mennyit iszik, és még én is itatom inkább. De ha nem javul a barnaság az mit jelent?Leállhat a veséje?É s esetleg kamillateát adhatok neki? Van valami jó hatása? Vagy az nem kell!?

Meg azt mondta a doktor, hogy ma kapjon valami paracetamol tartalmú (pl. Algopyrin) gyógyszert, nekünk az nincs, viszont van Benuron az ugyanolyan, az is jó lesz? Meg azt mondta, hogy csak morzsányit, mert nem neki van kitalálva. Yorkie a kiskutyám. Még annyi hogy erőltessem neki az udvaron létet vagy hagyjam pihenni. Nagyon szépen köszönöm a választ.

Válasz

Azonnal vigye el másik állatorvoshoz. A sötét vizelet akár babesiosisra is utalhat (kullancsok által terjesztett betegség).

Vissza a kategória többi kérdéséhez »
Vissza a többi kérdéshez »